Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro-a-Porter

Premalo ideja za dvije mlade dizajnerske glave branda Vain!

cro-a-porter (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/17
05.04.2013.
u 19:42

Zvijezda druge večeri Schwarzkopf Cro-a-Portera u publici svakako je bila Josipa Lisac

Ne računamo li bračni par Ogresta – Merlić koji je "grizao nokte" do kraja večeri, čekajući nastup svoje kćeri Maje (za Dioralop), zvijezda druge večeri Schwarzkopf Cro-a-Portera u publici svakako je bila Josipa Lisac! Odjevena u crno-srebrnu kombinaciju kao prava diva kretala se pred kamerama. Svi su gosti mogli jednoglasno zaključiti kako je Lauba pravo mjesto za modu.

Uvodna je bila revija Ksenije Vrbanić i Njezina XD Xenia Designa. Opravdala je naziv susreta muške i ženske mode (ali na ženskom tijelu). Osobito su zanimljive i inovativne bile dokoljenke koje su prekrivene suknjom izgledale kao uske, uske hlače s malim oštrim "zvonom" na kraju. Divna je to prerada ideje hipijevskih zvonolikih hlača! No trajanju revije nije bilo kraja – još jednom je Ksenija nezadrživo dala sve na scenu. Šteta!

Prvu je samostalnu reviju pripremila je Tamara Bombardelli, do sada članica dua Madame Demode. Vidjelo se da je to ista škola, ali su naznačeni i autonomni modeli zanimljivih tekstura i dezena. Poznata po dobrim torbicama i ovaj je put dala hit: aktovku koja se kao ruksak nosi na leđima.

Ivan Mann, to jest Ivan Mandžukić, iznova je došao s odličnom muškom kolekcijom koja je karikirano otišla u ružičastu boju i homoseksualne asocijacije. Kolekcija se dobro igra muškom modnom klasikom spojenom sa stiliziranim "workerskim" pregačama. Lagano podsjeća na školu Ivice Klarića. Matevž Fagenel nastupio je s lošom crno-bijelom prugastom kopijom stranih pista i nešto preskromnog kolorističkog dijela.

Brand Vain Timyja Šareca i Ivana Badanjaka dao je već viđene kombinacije bodija-badića i jaknica, uz seriju uskih crnih haljinica "dezeniranih" mrežastim segmentima. Premalo za dvije dizajnerske glave. A Damir Bogović i Domagoj Štimac bogovski su se naradili oko kolekcije koju je njihova profesorica Nina Režek-Wilson nazvala "visokom modom u alternativnim materijalima". Odnosi se to na komade rafije na glavi i haljine od plastične građevinske plastike. Tema im je bila Afrika, a zalogaj – lavlji! Prevelik za njih. Ponekad nalik na afro-trash...

Večer je zatvorio Dioralop, dobro znani duo Andreja Bistričić i Maja Merlić. Kreirao je muške i ženske modele. Urbane, robusne i rasklopljene, koje iznova objedinjuje duhovna tema, ovaj put tema križa. Tu je i nezaobilazni dezen kemikalijama. Malo već dosadan. Kao da priječi put idejama koje odličnim dizajnericama svakako ne nedostaju.

>> Poznati ni danas nisu propustili Cro-A-Porter

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije