Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 13. 10. u kinima

"Pravi čelik": Ring je mjesto iskupljenja i oprosta grijeha

čelik (1)
Foto: DreamWorks
1/7
08.10.2011.
u 10:00

– To je homage svim boksačkim filmovima koje sam kao dječak s braćom pogledao pedeset puta – ističe redatelj Shawn Levy (“Noć u muzeju”, “Savršeni spoj”) koji je rado prihvatio savjet Stevena Spielberga da u filmu koristi prave robote.

U ne tako dalekoj budućnosti ljudsku glad za nasiljem više ne može utažiti ono što u ringu mogu pružiti ljudi. Boksačke rukavice navukli su roboti od dva i pol metra koji se bore do smrti, a nekadašnji šampioni osuđeni su da budu promotori okrutnih borbi čeličnih gorostasa.

Takva sudbina zadesila je i svjetskog viceprvaka Charlieja Kentona (Hugh Jackman) u akcijsko-avanturističkom spektaklu “Pravi čelik” koji gledatelje vodi u 2020., kad boks postaje najpopularniji i najprofitabilniji sport.

– To je homage svim boksačkim filmovima koje sam kao dječak s braćom pogledao pedeset puta – ističe redatelj Shawn Levy (“Noć u muzeju”, “Savršeni spoj”) koji je rado prihvatio savjet Stevena Spielberga da u filmu koristi prave robote, a ne da ih stvori digitalnom tehnologijom.

– Kad sam prvi dan došao na set, odjednom se preda mnom pojavio veliki robot. Znao sam da će to biti drukčije od svega što sam dosad radio – otkriva Hugh Jackman. Slavnog Australca za ulogu je pripremao Amerikanac Sugar Ray Leonard, jedan od najboljih boksača svih vremena.

– Moj je otac bio boksač. Nikad ga nisam vidio više uzbuđenog nego kad sam mu rekao da ću trenirati sa Sugarom Rayom – prisjeća se 42-godišnji glumac te otkriva zašto ga je scenarij oduševio: – Privukla me priča u kojoj dominira odnos oca i sina te ideja da ljudi koji su griješili i koji žale zbog nečega mogu dobiti drugu priliku, postati bolji. A da Jackman, za razliku od svog lika, ne može biti bolji nego što jest, potvrđuje redatelj.

– Hugh Jackman poznat je kao najsimpatičniji momak u svijetu zabave i mogu to potvrditi. Čini se da mu nitko još nije rekao da izgleda nevjerojatno dobro i da je velika filmska zvijezda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije