Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pogledajte novi videospot Urbana i Hausera za pjesmu "Black Tattoo"

Liev Schreiber kao Velma
Focus Features
PR
Autor
PR članak
07.06.2011.
u 12:38

Album "Urban i Hauser" prvi je koji će poznati riječki glazbenik objaviti pod okriljem diskografske kuće Aquarius Recordsa

Pogledajte videospot Damira Urbana i Stjepana Hausera za pjesmu "Black Tattoo", kojim dvojica vrsnih glazbenika najavljuju skori izlazak zajedničkog albuma "Urban i Hauser", u izdanju Aquarius Recordsa.

"Black Tattoo", jednu od onih pjesama koje spadaju u red klasika, Urban izvodi pjevajući na zvučniku starog gramofona, dok mu se na cellu pridružuje izvrstan, sada već planetarno poznati violončelist Stjepan Hauser.

Umjetničkoj dimenziji spota doprinio je poznati hrvatski plesač (i koreograf) Matija Ferlin, kao i brojni drugi akteri. Spot je sniman u jednom kadru tako da je ekipa iz Kolektiv filma, koja artistički stoji iza ovog projekta, imala prilično težak zadatak uskladiti sve aktere. A jedan od njih bio je i četveronožni ljubimac, afganistanski hrt. Otkrit ćemo vam i da kamera luta od subjekta do subjekta i stvara atmosferu napetosti između glavnih protagonista, što je u skladu s emocijom pjesme "Black Tattoo". Ostalo prepuštamo vašim osjetilima. 

Scenografija spota inspirirana je scenografijom predstave “Pupilija, papa Pupilo pa Pupilčki” Dušana Jovanovića s kraja 60-ih godina. Produkciju spota potpisuje spomenuti Kolektiv film, režiju Andro Krpan i Nataša Antulov, direktor fotografije je Davor Bjelanović, a kreativna producentica Marija Tadić. Spot je sniman u studiju Alfa filma nedaleko Zagreba (selo Adamovec).

Album "Urban i Hauser" prvi je koji će poznati riječki glazbenik objaviti pod okriljem diskografske kuće Aquarius Recordsa,  za koju je nedavno potpisao dugoročni diskografski ugovor. Album donosi akustične obrade nekih od najvećih Urbanovih hitova iz dosadašnje diskografije, odnosno samo violončelo i glas snimljene u klasičnoj i intimnijoj maniri. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?