Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dioralop na cap-u

Pistom crnom poput mraka marširali modni prinčevi u suknji

dioralop (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/9
23.03.2012.
u 08:13

Publika je u trenu bila uvučena u \"podzemni\" modni svijet koji su vješto i zavodljivo iskonstruirale Andreja Bistričić i Maja Merlić potpisujući drugu zajedničku kolekciju za Dioralop

Kad su pistom crnom poput mraka počeli marširati dečki s tetovažama na vratu odjeveni u moćne printeve i do koljena duge suknje, publika je u trenu bila uvučena u "podzemni" modni svijet koji su vješto i zavodljivo iskonstruirale Andreja Bistričić i Maja Merlić potpisujući drugu zajedničku kolekciju za Dioralop. Nadovezujući se na rad predstavljen na prošlosezonskom Cro A Porteru kada su odjenule djevojke, ove sezone pretočile su neobične printeve i krojeve u kolekciju za muški dio publike.

Krune (ili rogovi) ispleteni od žice na glavama, vječne niske "marte" na nogama i odlučan stav pretvorili su manekene u prinčeve mode, a talentirane dizajnerice u kraljice prve večeri CAP-a koji je, sasvim primjereno, ugostila Lauba, kuća za ljude, umjetnost i ovom prigodom, modu.

Kolekcija je jesenje-zimska i pomno je osmišljena do detalja. Modeli su povezani u cjelinu, a mogućnost kombiniranja pojedinačnih komada (košulja, kaputa, hlača, majica) međusobno ili s običnim trapericama ili t-shirtom neograničena je. Djevojke su svoje modne prinčeve opremile i "kulerskim" ruksacima, a glasna i žestoka glazba izlasku modela na pistu dala je šarm podsjećajući nas da Bistričić i Merlić stvaraju svijet u kojem je odijevanje stil života. Ne samo puko i bezglavo praćenje mode, već promišljeno usklađivanje osobnosti i vizualnog identiteta kojim sebe predstavljamo svijetu.

Riječ je u suverenom muškarcu koji se ne srami priznati da uživa u modnoj umjetnosti i koji će spremno otvoriti vrata svog ormara da vam posudi suknju. Od njega ćete krasti printanu košulju koja doseže do koljena, ne ograničavajući se više na klasičnu bijelu za kojom bolje polovice posežu u klišeu.

Iako su i momci izabrani za predstavljanje nove Dioralop kolekcije i sami priznali da su komadi u koje su odjeveni izvanredni, nevoljko bi pristali još jednom na sebe navući suknju. Možda bi se trebali posavjetovati s Damirom Urbanom koji je je davno odjenuo izdajnički ženski odjevni predmet, a da pritom nije izgubio ni m od svoje (alfa) muževnosti.

Komentara 2

AD
adrian1
09:10 23.03.2012.

užasno me zanima koji bi to hrvatsko dinarski muškarac obukao išta iz ove kolekcije kad se ne skidaju iz trenirki i tenisica, a onog koji bi imao hrabrosti za to odjenuti, istog trena bi nazvali homoseksualcem i to ovi alfa muškarčine koji muškost moraju dokazivati pljuvanjem i dosadnim odijevanjem, svi izgledaju isto, kao neki odred lošeg i dosadnog ukusa.

DE
deus ex machina
16:00 23.03.2012.

TOP\" VIJESTI Znam da je ovaj članak zaista aktualan i da razmatra \"problematiku\" koja je od posebne važnosti , ne samo za Hrvatsku. Ipak, bih volio da je netko od vrlih novinara VL-a nešto napisao i o navodnom Kubanskom cjepivuvu protiv raka pluća koje je već na zvaničnom testiranju i u Velikoj britaniji i u Australiji a svjetski internetski \"forumi\" \"ne skidaju\"se s te teme. Znam , nije tako važno ali ....ipak....!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije