Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jači od vulkana

Oliver Dragojević: Bilo je dobro za dušu!

oliver dragojević
20.04.2010.
u 18:58

– Hvala vam, prijatelji moji, najbolja ste publika koju sam imao – rekao je Oliver na engleskom prije nego što je otišao s bine.

– Bilo je fenomenalno, sve se poklopilo i baš je bio gušt nastupati. To je bio taj poseban osjećaj i kliknulo je. Bilo je dobro za dušu. I glazbenici su bili izvrsni – rekao nam je Oliver Dragojević nakon što se odmorio, smirio i dobro naspavao te sredio dojmove s nastupa u londonskom Royal Albert Hallu. Velikoj dvorani tom je prigodom pokazao da je za njezine “uši” i posjetitelje i te kako spreman i zreo.

Zbog vulkanske prašine koja je paralizirala cijelu Europu, nekoliko stotina stolaca zjapilo je prazno, no ni to nije smetalo poznatom Splićaninu. Uspio je stvoriti nezaboravnu atmosferu koju će pamtiti mnogi posjetitelji iz Velike Britanije, ali i Hrvatske koji su iz domovine putovali s glazbenikom. Naime, njegova obitelj u London je stigla prošlog četvrtka, no Oliver je propustio tu priliku i morao je s ostalim kolegama više od 30 sati putovati autobusom do Londona.

Zaustavila ga pravila

Ne bi li razbio umor i prikratio vrijeme, putnike je uveseljavao pjesmom i iz zafrkancije zapjevao “I want to go home”. Iako je u englesku metropolu stigao svega desetak sati prije nastupa, Oliver je koncert odradio s puno žara. Nije bilo važno kojeg se instrumenta primio – klavira, gitare ili harmonike – sve je to zvučalo lijepo i nezaboravno. Nisu ga zbunili ni manji problemi s mikrofonijom.

Na scenu je sa 62-godišnjim pjevačem izišao i student Stjepan Hauser, hrvatski čelist u Londonu, a ugodno iznenađenje koncerta bio je i zbor “London Gospel Choira” koji je s Oliverom otpjevao “Dobar dan” i “You’ve got a friend”. Prateći su mu vokali bili 24-godišnji Marko Tolja, Ana Kabalin i sestre Majerle. Iako su se, otkrio nam je mladi Riječanin, za ovaj nastup pripremali samo tjedan dana, na sceni su zvučali kao da su oduvijek pjevali zajedno. Njihova izvedba pjesme “U ljubav vjere nemam” publiku je ostavila bez daha, a emocije nije mogao skriti ni sam Oliver Dragojević.

– Hvala vam, prijatelji moji, najbolja ste publika koju sam imao – rekao je na engleskom prije nego što je otišao s bine. Iako je publika željela još, Oliver ih je podsjetio na londonska pravila koja se razlikuju od hrvatskih i povukao se na druženje s počasnim gostima.

U Londonu snimio i spot

Ljutnje zbog toga nije bilo jer će se, obećao je pjevač, u London sigurno vratiti.

– Samo da nema vulkana, ja bih opet došao – našalio se pjevač te dodao da zbog obveza ove godine neće stići na Wimbledon, mada bi i to želio vidjeti. Da se zaljubi u ovaj grad, Oliveru je pomoglo i lijepo vrijeme.

– Sretni smo što je u Londonu sunčano – kazao je te otkrio da je prije nego što je sinoć krenuo kući englesko sunce iskoristio za snimanje svog novog spota.

Komentara 1

KA
kay
08:42 21.04.2010.

As it was my birthday, this was a treat from my friends what a disappointment!! Our seats were in row 8 and the music was so loud that we had to move after the interval as far back from thee stage as possible One was not able to enjoy the music, for the above reasons and also the public decided to stand up and dance!!! Bizarre behaviour, to say the least All in all nothing more than incredible distorted noiseand therefore not sure if he has a nice singing voice or not Not sure how much my friends paid for the tickets, but whatever it was, it was not worth the money!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije