Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavno okupljalište

Nova domaća serija \"Špica\" otkriva sve tračeve i tajne poznatih

vištica
Nova TV
09.03.2012.
u 08:00

– Igram Fani Gonzales, bivšu misicu i sadašnju suprugu Dinamova nogometaša. Dane provodim na špici, besposličarim, obilazim trgovine i ispijam kave – kaže Ornela Vištica, zvijezda “Larina izbora”.

Iako se glumačka ekipa redom zaklinje kako ne ismijavaju zagrebačku špicu, već pilot-epizoda serije “Špica” producenta Filipa Šovagovića govori drukčije. Postavili su je na YouTube i nakon samo jednog dana broji više od tisuću pregleda.

Poduzetnica bez posla

– Pokušali smo napraviti najkraći TV format, još dvojimo hoće li svaka epizoda biti kraća od 15 ili od 20 minuta. Žao nam je kratiti, ali smatramo da mora biti dovoljno kratko i smiješno kako bi se odgledalo u dahu – govori Filip Šovagović.

On je producent, ali u sitcomu igra i ugostitelja u čijem se lokalu okuplja cijela špica. Svi dolaze i ogovaraju pa zna sve tračeve u gradu. Redateljsku palicu sitcoma koji privlači pažnju već prvom epizodom drži Veronika Radman, a scenarij je napisao Hrvoje Belanović. Među ostalim, pratili su i dnevni tisak pa su, po zastupljenosti u njemu, podijelili uloge. Imaju poduzetnicu (Mia Biondić) za koju nitko ne zna čime se bavi, a bogatstvo joj je ‘sredio’ jedan današnji gradonačelnik, najveću šminkericu u gradu (Ornela Vištica), najopakijeg kriminalca (Ranko Zidarić), vrhunskog paparazza (Luka Peroš), prodavačicu u dućanu visoke C-kategorije (Vera Ana Goldstein). Tu je, dodaje Filip, još puno likova koje zasad ne bi otkrivao.

– Igram Fani Gonzales, bivšu misicu i sadašnju suprugu Dinamova nogometaša. Dane provodim na špici, besposličarim, obilazim trgovine i ispijam kave – kaže Ornela Vištica, zvijezda “Larina izbora”. Prihvatila ju je zbog duhovitog scenarija, ali i zato što se, ističe, ponuda da zaigra s Filipom Šovagovićem ne odbija! Sigurna je da će serija biti veliki hit ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj regiji! Jer razne su špice svuda oko nas. Ništa manje entuzijastičan nije ni Ranko Zidarić koji se u različitim karakterima pojavljuje u svakoj epizodi.

– Nekad sam beskućnik, nekad varalica, nekad poslovni čovjek, a katkad i kriminalac – govori Zidarić. Svi ti likovi, smije se, nisu mu dovoljni pa će, kad se nastavi snimanje, u dogovoru sa scenaristom kreirati i nove karaktere za pojedine epizode.

Druker izaziva strepnju

A gdje je kriminalac, poslovni čovjek, treba biti i druker. Tako će u glavni lokal špice ušetati netko od koga će elita strepiti. Snimanja su, dodaje Zidarić, izuzetno zabavna jer improvizacije su dopuštene, baš kao i umiranje od smijeha. Jesu li razlog sjajnoj zabavi poznatih glumaca začudni likovi sa špice i njihove navike? Što ako se netko prepozna? Strepe li od njihovih prigovora da su ih iskarikirali, ismijali?

– Na špici uvijek bude milijardu ljudi i moramo se šaliti. Ne smiju nam zamjeriti, tu će i pokazati koliko mogu prihvatiti šalu na svoj račun. Dobar humor obično kreće iz prvog lica, volim se našaliti na svoj račun i mislim da sam se dovoljno tako šalio, pa sad mogu i na tuđi. Ako se netko prepozna, bit će mi drago, neka se ponose time – zaključuje Šovagović.

Komentara 1

ME
melkior007
08:30 09.03.2012.

Ovo su sve same piz......Imamo toliko problema u RH, a Filip Šovagović nakon dobrih uloga u filmovima Sokol ga nije volio i Diplome za smrt nije snimio ništa pametno. Njegova uloga u Naša mala klinika je čista perverzija. Jedino je točno da je Ornela Vištica vrlo zgodna cura.A glumica, tako tako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije