Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gušti su gušti

Naše usijane glave i poslije igre u moru na 15 stupnjeva treba hladiti

'01.04.2013., Split - Goran Karan s prijateljima na plazi Bacvice zaigrao picigin. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
03.04.2013.
u 09:13

Sezona počinje oko Nove godine, s dečkima se na Bačvicama nalazi oko podne svakog lijepog dana, a picigin mogu igrati satima

Glazbenik Goran Karan ovih se dana zatvorio u studio u Splitu i radi na mjuziklu \"Naša bila storija\" čiju praizvedbu planira u srpnju u sklopu Splitskog ljeta. Rijetke neradne trenutke provodi na plaži Bačvice gdje s uigranom ekipom, bez obzira na temperaturu mora, satima vatreno igra picigin.

– Oko Nove godine otvaramo sezonu i igramo svakog sunčanog dana. Nalazimo se oko 11.30 sati, obično igra standardna petorka, ali ponekad nas je i više – kazao je Goran kojeg smo zatekli u akciji:

– Stojite u vodi do gležnja, a more je u plićaku od 15 do 17 Celzijevih stupnjeva i nije hladno. Ovako možemo satima. Pa to je kao da trčiš po kiši. A kada te situacija prisili da se baciš i cijeli pljusneš u vodu, čovjeku bude još i lakše. Ma mi smo vam prave usijane glave pa nas poslije igre na hladnom ne treba ugrijati, nego ohladiti!

Goran je picigin počeo igrati kada mu je bilo osam godina i to sa starijom ekipom iz ulice pa se morao dodatno truditi. Najdraži dio sezone mu je rujan kada je more toplo, a turisti odu iz grada. Ponekad im se, kaže, u igri pridruži i koja žena, ali picigin je više muški sport.

– Žene ne vole te skupne sportove kao dečki. One odu na pilates i slično, ali radi ljute potrebe, a ne kao mi muški jer u tome guštamo – rekao je Goran Karan. (mc)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije