Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabra žena

Nakon operacije raka dojke Ivana Popović modele radila u bolnici

ivana popović
pixsell
20.03.2012.
u 10:00

Ispred poznate kiparice teška je bitka, no nalazi su dobri. Čeka je terapija, odlasci na zračenje. Ivana kaže da joj je najvažnije misliti pozitivno. Samo dan nakon izlaska iz Instituta za tumore izložila je novu kolekciju

Kako je hrabra! – govorili su u četvrtak posjetitelji Dove Fashion.hr-a, znajući da je našoj poznatoj modnoj dizajnerici i akademskoj kiparici Ivani Popović deset dana prije operiran rak dojke. A evo je među njima! Malo je tko znao da je Ivana samo dan prije izašla iz Instituta za tumore, još ne znajući kakvi su joj nalazi posljednjih pretraga nakon operacije. No Ivana je odlučila raditi još dok je čekala na operaciju, i nastupiti na DFHR-u iako se to činilo nemogućim.

Sreća u nesreći

U tome joj je svim snagama pomogao kolega po modnoj struci Ivica Skoko i cijela njegova ekipa. – Mjesecima prije planirali smo zajedničku reviju i ne sluteći što je čeka – kaže Skoko - Htjeli smo pokazati kako ja mogu dizajnerski misliti na njezin, a Ivana na moj način, ona u muškoj kolekciji, ja u ženskoj. Onda mi se potužila kako osjeća da nešto nije u redu. Otišao sam s njom u Institut za tumore i otkrivena je strašna dijagnoza. No, Ivana nije odustajala, pa sam u bolnicu nosio modele koje smo napravili prema njezinim uputama. Uživao sam u njezinoj sreći kad bi “blagoslovila” model koji je zamislila. Bilo je to naporno, ali uspjeli smo! – sretan je Skoko.

Većina publike ipak nije znala za dramu koja se krila iza te modne priče. No, drami je sama Ivana skresala krila! Crnim je humorom komentirala ono što se događa. Vidjelo se kako ne misli da je sada kraj svemu.

Čak smo i nakon revije s njom razgovarali o modi, a tek poslije o tome kako je stradala. Ivana je imala sreće i u bolesti. Imala je takozvanu poštednu operaciju koja joj je omogućila silikonsku rekonstrukciju dojke. To se, dakako, psihički lakše podnosi nego radikalna mastektomija. Mnoge žene koje su s njom operirane, kaže Ivana, danima su plakale zbog toga. Jasno da ih je hrabrila, što ne znači da se pravila kao da njoj ništa nije bilo. Ivana, naravno, nije ludo hrabra – zabrinuta je za svoje zdravlje.

Radi po kući

No, ne govori kako je pobijedila rak čim je izišla iz bolnice, kao što to vole napisati mediji, gubeći osjećaj za stvarnost. Jučer, nekoliko dana poslije povratka iz bolnice, Ivana je već radila po kući. – Moram vježbati – rekla je – usisala sam pod i oprala... Jako polako. Jedan sat već perem – rekla je kad smo je nazvali da čujemo kako je i da je ohrabrimo kao ona druge.

Puno je smirenija nakon što su joj stigli nalazi. Svi redom dobri! To joj je vratilo radost, koja se, naravno, osjeti i u glasu. Strepila je i čekajući odluku o terapijama, hoće li na zračenje i kemoterapiju ili samo na zračenje. Sreći nije bilo kraja kad je čula da će to biti samo zračenje!

Sretan je i Skoko koji nam to javlja. Ivanina je priča, kaže, spojila i njihove obitelji. Postali su prijatelji, a Ivana i on surađivat će i dalje.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lixon
11:16 20.03.2012.

Prolazni smo, krhki, visimo na tankoj niti. A jurimo, srljamo, probijamo glavom kroz zidove, kao da smo vječni i nepovrijedivi. Zelim svima bolesnima potpuno izliječenje. Da sve ovo bude iza Vas, samo jedna ruzna epizoda, prolazni oblak na Vasem čistom i vedrom nebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije