Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KARIJERE

Nakon 31 godine razišli se članovi američke rock grupe R.E.M.

rem
REUTERS/PIXSELL
Autori: luc, job/VLM
21.09.2011.
u 21:07

Članovi benda su Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills i Bill Barry, koji je grupu napustio 1996. godine.

Nakon 31. godine zajedničkog djelovanja u popularnoj rokerskoj grupi R.E.M, razišli se njeni članovi. Od svojih fanova oprostili su se priopćenjem na službenoj web stranici benda.

"Mudar čovjek jednom je rekao- vještina posjećivanja zabave je znati kad je vrijeme da se ode. Mi smo napravili nešto nevjerojatno zajedno. Napravili smo sve ovo i sad je vrijeme da odemo dalje.

Nadam se da će naši fanovi shvatiti da ovo nije bila lagana odluka, ali svim stvarima dođe kraj. Moramo zahvaliti svim ljudima koji su nam pomogli biti R.E.M. svih ovih trideset godina. Duboko zahvaljujemo svima koji su nam to omogućili, bilo je nevjerojatno", napisao je frontmen grupe Michael Stipe.

Članovi benda fanovima su potvrdili kako su se odlučili razići. Svima kojima se svidjela njihova muzika i svim svojim fanovima iskreno su zahvalili za potporu.

Originalno priopćenje o razlazu grupe možete pročitati ovdje.

R.E.M. su 1980. godine u američkom gradu Athensu u Georgiji osnovali gitarist Peter Buck, bas gitarist Mike Mills, pjevač Michael Stipe i bubnjar Bill Berry. Nakon što je Berry preživio moždani udar na koncertu 1995. godine, odlučio je napustiti grupu 1997., nakon čega Stipe, Buck i Mills odlučuju nastaviti svirati kao trio.

Bili su jedan je od najdugovječnijih i najuspješnijih bendova u povijesti glazbe. Čak sedam njihovih albuma bilo je na broju jedan ljestvice albuma u Velikoj Britaniji. Izdali su više od 60 singlova i prodali više od 80 milijuna albuma širom svijeta.

Svojim zvukom utjecali su na mnoge suvremene glazbenike, kao što su Coldplay, The Bambi Molesters i drugi.

Podsjetimo kako je njihov posljednji studijski album bio Collapse Into Now, inače 15. album po redu. Izašao je u ožujku ove godine.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mightymraz
04:50 22.09.2011.

odlaze u legendu... oni su bili i prije legenda...sada ce samo tako i ostati

DU
Deleted user
23:14 21.09.2011.

jedan od najboljih bendova svih vremena, odlaze u legendu...

MA
mare0801
06:27 22.09.2011.

mudri znaju i kada je vrijeme za kraj,ako je nestalo motiva i kemije među njima,ako su prestali uživati u onome ćime se bave,ako misle da ne mogu više dati,što je poštenije nego se povući.Ono što ostaje iza njih je neprocjenjiv doprinos suvremenoj kulturi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije