Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski hit

Na HTV stiže serija "Na terapiji" po slavnoj izraelskoj licenciji

na terapiji (1)
Foto: "Na terapiji"
1/4
17.03.2013.
u 10:00

Elvis Bošnjak glumit će psihoterapeuta oko kojeg se vrti cijela priča, Ana Karić njegovu mentoricu, a Leon Lučev dobrovoljca Domovinskog rata.

Izraelska serija izvornog naslova “Be Tipul” ili na hrvatskom jeziku “Na terapiji”, 2005. godine doslovno je osvojila televizijski svijet. Njenu licenciju dosad su otkupili i svoju verziju snimili u Argentini, Brazilu, Kanadi, Japanu... A sada je red došao i na Hrvatsku.

Dramski program HRT- a u suradnji s producentskom kućom Studio Dim koja je otkupila licenciju za područje Hrvatske, u punom su zamahu s pripremama za snimanje čiji se početak planira za lipanj. Radnja serije vrti se oko 50-godišnjeg psihoterapeuta na čijem kožnom kauču u ordinaciji dušu i svoje probleme prostiru pacijenti, a jednom tjedno on odlazi k svojoj psihijatrici koja liječi njega. U srpskoj verziji serije “Na terapiji” glumio ga je legendarni Miki Manojlović, u američkoj pak verziji snimljenoj za HBO markantni Gabriel Byrne kojega pamtimo iz filma “Privedite osumnjičene”...

A kako neslužbeno doznajemo, kod nas će ga utjeloviti glumac Elvis Bošnjak kojeg smo gledali u serijama “Stipe u gostima” i “Bitangama i princezama” i u aktualnom kinohitu “Sonja i bik”, koji je uz to i uspješan dramski pisac. Njegovu mentoricu glumit će diva Ana Karić, a od sedam glavnih uloga u seriji za koje su audicije još u tijeku, zna se još jedino da će Leon Lučev igrati dobrovoljca Domovinskog rata. 
U prvoj sezoni planira se snimiti 45 epizoda, svaka od 30 minuta, a emitirat će se od ponedjeljka do petka. Redatelji su Tomislav Rukavina i Marko Škop, mladi slovački redatelj.

Zahtjevnog posla adaptacije dramskog predloška prihvatila se scenaristica Lada Kaštelan, urednica projekta je Jasmina Božinovska-Živalj, a sve će se u skladu s licencijom snimati u interijerima. Bit će to dramska serija u punom smislu te riječi i pravo osvježenje za kakvim vapimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije