Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perwoll Fashion.hr

Moda s velikim M: Olakšanje nakon horor početka

fashion.hr (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
18.10.2013.
u 00:30


Jedini je pravi izbor bio: Aragovićeve ratnice ili Marinine heroine stila?

Druga večer Perwoll Fashion.hr-a nije dobro počela. Štoviše slutilo je na katastrofu. Prve smo vidjeli modele Link. Dvojac Ogi Antunac i Zoran Mrvoš otišli su u totalnu dekonstruikciju i to s “primitivnim” materijalima, koji su pod svjetlima modne piste izgledali reciklirano. No,nakon njih slijedili su pravi modni horori. Najviše je razočarala Martina Felja, nizom loše sašivenih haljina u kojima je izgužvan svaki šav i za koje se moraš pitati što zapravo rade na pisti. Nju su slijedile mlade snage koje su našu modnu budućnost stavile pod ozbiljan upitnik.

Petra Vuletić i Saša Hortig željeli su eksperimentalnu modu, a na pistu pustili eksperiment na koliko loših načina se mogu pokazati gole ženske grudi. Model žene prekrivenog lica, nadmašio je čak i taj užaš.

Zlato nije bilo ironija

Kreatorica iz Ines Ateliera promašila je desetljeće za koje je radila svoje modele, jer bijela duga haljina i zlatni sako povrh nje (!?) nisu bili modna ironija.

Ivana Popović počela je sjajno, multipraktik haljinama od nježnih materijala čiji su se šalovi na pisti pretvarali u gornji sloj tih istih haljina, koje se zatim vezanjem čvorova mogu skraćivati, sužavati... nositi na bezbroj načina. Da je nastavila u tom stilu konačni dojam bio bi mnogo bolji. Odahnuli smo tek na kraju, kada su Zoran Aragović i Marina Obradović pokazali modu s velikim “M”.

Lepršavo kontra krutog

Aragović je predstavio svoju najbolju kolekciju do sada, odjeću za urbane žene ratnice u sjano skrojenim modelima s odlično balansiranim kombinacijama uzoraka. Strip stajling naglasio je njegovu ideju, ali i pokazao savršeno poželjne i nosive modele van tog pomalo rabijatnog imagea.

Marina design je počela (opasnim) bjelim haljinama - sjajno rješenim u kombinaciji lepršavog i krutog. Taj je kontrast osnovna ideja njene nove kolekcije. Kruti materijali koji drže formu omekšani su mekim tilom i svilom. Konačan dojam je nadasve fina i elegantna ženstvenost, kolekcija koja “miriše” na ljeto i dobar provod.  Njenu reviju je inspirirao Samsung GALAXY Note 3.

>> Pogledajte tko je sve došao na drugu večer Fashion.hr-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije