Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarne svađe

Mišo Kovač i Duško Lokin zbog Čole nisu razgovarali 35 godina

duško lokin
06.03.2010.
u 22:59

Pjevački vetarani su danas gotovo najbolji prijatelji, a Lokin bi rado s legendom snimio i duet. Osim s Mišom Kovačem, Lokin deset godina nije pričao ni sa Severinom i to zbog računa za prekomjernu prtljagu

– Mišo i ja nikad se nismo posvađali, ali nismo ni razgovarali 35 godina. Zbog gluposti smo sve te godine šutke prolazili jedan pokraj drugog. Ponašali smo se kao dva prava, tvrdoglava Dalmatinca - govori Duško Lokin, koji je tek nedavno progovorio s Mišom.

Sad su najbolji prijatelji 

A razlog njihove toliko duge šutnje ne može biti bizarniji. Prije 40-ak godina, naime, na sastanku ondašnje diskografske kuće Suzy, odlučivalo se treba li pod svoje okrilje primiti jednog mladog pjevača. Lokin je bio za, Mišo protiv. I dok su Đorđe Novković, Vladimir Savčić Čobi, Džo Maračič Maki s ondašnjim direktorom Suzyja Zdravkom Josipovićem dogovarali hoće li ga primiti ili ne, Lokin i Mišo poprijeko su se pogledali, ustali, jedno drugome okrenuli leđa i od tada nisu progovorili ni riječ punih 35 godina.

Taj mladi pjevač, koji se među njima dvojicom postavio kao kamen smutnje, bio je Zdravko Čolić. Nakon tog sastanka, Čola se našao s Đorđem Novkovićem i Zdravkom Josipovićem te im rekao da se povlači. Nije, govori Lokin, pojasnio zašto, no pretpostavlja da je načuo za njihovu raspravu.

- Ne želim uopće komentirati tko je tada bio u pravu. Važno je da nas dvojica ponovo razgovaramo i da smo danas gotovo najbolji prijatelji - kaže Duško Lokin.

Dodaje kako bi s legendom hrvatske zabavne glazbe rado snimio duet, no svoje želje gotovo bojažljivo govori jer smatra kako bi se Mišo vjerojatno radije odlučio za duet s kćeri Ivanom.

- Ipak meni bi bila čast pjevati s njime - kaže.

 Sve u memoarima

Osim s Mišom Kovačem, Lokin punih deset godina nije razgovarao ni sa Severinom, a razlog njihove šutnje bio je račun za prekomjernu prtljagu koju su nosili s turneje po Australiji. Lokin je već najavio kako će sve pikanterije o druženjima i svađama s estrade obznaniti u svojim memoarima koji će tijekom jeseni ugledati svjetlo dana. Osim estrade, bit će tu i štošta o političarima, nogometašima...

Ključne riječi

Komentara 3

TA
Tarzanarzanzan
12:30 07.03.2010.

Na Severinu se naljutio jer je htjela u Australiji pjevati u srpskom klubu čiji su vlasnici bili Arkanovi prijatelji ,znala je za to ,ali su joj puno nudili i nije odustajala dok ju nije nazvao hrvatski veleposlanik i zamolio daa ne pjeva tamo. Ta prenemaganja s prtljagiom su bili samo šlag na torti. Ponašanje razmažene glupačice je očito popravili ,ali neprincipijelnosti i materijalizmu je ostala vjerna do danas.

BO
bonsai
14:52 07.03.2010.

tarzane , dali ti radiš za novac ili za botune ? kakve veze ima čiji je to klub , severina valjda pjeva damo gdje ima love kao i svi mi ostali sto radimo za lovu , ona zaradjuje više ii valjda ce pristojno zivijeti u starosti , mi koji zaradjujemo manje kopat čemo po kontejnerima , drzava ti nista ne poklanja i pogresno je uzdati se u nju , ona te moze samo dobro oguliti ,zanimljiivo kako se ne bunis sto se prodavala nafta za srpske tenkove u doba rata pod visokom pokroviteljstvom tadasnje vlade RH !

TA
Tarzanarzanzan
15:32 07.03.2010.

Ne rade ni Oliver ni Mišo za eksere ,pa svejedno neidu u Srbiju pjevati. Što bi sada već i mogli ,ali svaka im čast na principijelnosti. U vrijeme rata ići pjevati Arkanovim prijateljima je za zbljuvati se. Nafta se u ratu prodavala u zamjenu za nenapadanje isl. Sam Hebrang je pričao kako je surađivao sa Četnicima io d njih iznajmljivao tenkove u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije