Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica smrti

Mia Begović: Bol zbog gubitka Ene ne jenjava, sve je veća

ena
Foto: Pixsell
1/4
15.08.2011.
u 22:15

Sestra tragično preminule glumice prisjeća se kako je Ena bila iznimno duhovita osoba

Strašno sam tužna, a bol s godinama ne jenjava. Svake godine sve je gore – teška glasa kazala je glumica Mia Begović uoči jučerašnje 11. godišnjice tragične pogibije njezine dvije godine starije sestre glumačke dive Ene Begović. 

– Strašno mi je što smo ostali bez Ene, ali još više mi je žao zbog nje jer otišla je u trenutku kada je rođenjem Lane konačno došla i do privatnog ispunjenja koje joj je u sintezi s njenom umjetničkom veličinom trebalo zaokružiti život. Ma baš sam tužna... – kazala je Mia o svojoj sestri koja je 2000. godine stradala u prometnoj nesreći na Braču. Misa u čast pokojne glumice služena je u Trpnju. Na njoj je bila Mijina kći Maja Lena Lopatny, a Mia Begović, koja je trenutačno na godišnjem odmoru, kao i uvijek je tamo gdje se na taj dan zatekne otišla u crkvu. Njihova majka Tereza taj dan tugovala je u Zagrebu.

 Ena je bila jedna od onih ljudi čiju karizmu smrt ne zaustavlja. Za svoju obitelj u sjećanju je još uvijek živa, a ni u umjetničkim krugovima njezina aura ne blijedi, što je dokazala prepuna pulska Arena u kasni noćni sat uoči premijere filma “Ena” Jakova Sedlara na nedavno završenom Pulskom festivalu. O svojoj sestri Mia piše doktorat na Filozofskom fakultetu pa prikuplja materijale za tu ozbiljnu studiju, a tugu pokušava ublažiti lijepim sjećanjima. 

– Bila je prekrasna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umjetnosti. Imala je faktor X i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa djelovala je romantično i nježno, ali posjedovala je golemu unutarnju snagu, a u poslu je bila posebno disciplinirana. Znala se poslije ručka povući u svoju sobu i vježbati do navečer, do predstave – prisjetila se Mia.

 – Voljela je zabave, odnosno večere u kućnoj atmosferi, na kojima se raspravljalo o umjetnosti. 
Bila je i vrlo duhovita! Sjećam se kako mi je uoči premijere u predstavi u kojoj sam imala zahtjevnu pjevačku ulogu, zbog koje su mi se noge odsijecale od treme, vrckasto poslala cvijeće i čestitku s tekstom: “Divna si, a propjevat ćeš u raju.” Takva je bila naša Ena.

Komentara 17

BL
blekso
18:35 16.08.2011.

boga svakome naplati pa je i Eni

Avatar gmail
gmail
22:31 15.08.2011.

Nije dobro da je bol sve veća... Tu fali vjere, prihvaćanja i suočavanja sa istinom. U crkvu se ide tugovat, ali sve dok se ne susretne s Kristom.

BO
boston
22:25 15.08.2011.

Lipa nasa Trpanjka, laka nek joj je zemlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije