Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgodna hedonistica

Marijana Batinić: Pokušavam biti šefica u vezi, ali mi nikako ne ide

marijana (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/9
17.08.2013.
u 11:00

– Moji su roditelji ujedno i moji najveći kritičari i nikad mi neće priznati popularnost. Još se trude uvjeriti me da nađem “siguran” posao, ma što to bilo – priča Marijana.

Ljeto je 32-godišnjoj Marijani Batinić idealno godišnje doba. Tada odlazi u svoj rodni Split, gdje puni baterije za novu radnu sezonu.

– Povremeno se otisnem i na srednjodalmatinske otoke. Posljednjih nekoliko godina ljetujem na Visu, skoknem i do Pelješca, malo po vikendicama prijatelja i rodbine, pa na neki festival... Pokušat ću što češće zaboraviti mobitel kod kuće i to će onda biti idealan odmor. Malo mamine spize, malo mora, sunca, jedna mala barka i ljubav žarka – priča dobro raspoložena Marijana. Jedna od zadnjih stvari koje je odradila prije odlaska na godišnji odmor bila je emisija u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hoće li nam to donijeti boljitak ni sama ne zna, ali vjeruje da smo sami tvorci svoje sreće.

– Nikada nisam bila euroskeptik, ali ako se mi ne pokrenemo, nitko nas neće gurati – kaže Marijana koja o radnim planovima za jesen još ne želi govoriti. Kaže, trenutno joj se to čini jako daleko.Gledatelji je već nekoliko sezona gledaju u ulozi voditeljice reality showa “Ljubav je na selu”. Marijana kaže kako je to emisija koja ju je bezbroj puta nasmijala do suza. Za jednog posjeta rasplakalo ju je dijete koje je molilo da se uda za njegova tatu, a Marijana kaže da je bilo još puno upečatljivih situacija.

U Dalmaciji je stara cura

– Bilo je svega, nisu me samo djeca zvala da se udam za tatu. Jedan me kandidat pozvao da ostanem s njim, da i on i ja imamo dosta godina i sami smo, najbolje da udružimo snage... Najčešće prepričavam kako je Marinko srušio pola krova kuće jer se pogubio i izgubio kontrolu nad bagerom kad nas je ugledao ili kako mi je Stipe pokušavao ugurati u torbu dvjesto kuna da se počastim putem do Zagreba – uz smijeh će Marijana. Ali koliko god joj se idila na selu sviđa, nije sigurna da bi se mogla odlučiti na život daleko od grada.

– Voljela bih što češće zbrisati na selo, ali za život na selu još se ne bih odlučila. U nekoj kasnijoj fazi života maštam o kamenoj dalmatinskoj kući, velikom podrumu punom vina, terasi punoj cvijeća, nekom mini bazenčiću. Samo se nadam da će i tada država davati poticaje, odnosno bespovratna sredstva za bazen – smije se Marijana. Priznaje da nije imala previše doticaja s poslovima koji se obavljaju na selu.

– Kao dijete sam znala obavljati cijeli posao oko krizantema, od sadnje do zalijevanja, ali ipak mi je bolje išla prodaja. Krava se bojim i nikad ih se ne bih usudila musti, ali zato mi vime koze nije strano – otkriva voditeljica. Onako kako bi se teško preselila na selo, teško bi otišla živjeti i izvan Hrvatske.

– Živjela sam na raznim stranama svijeta i ne bih voljela živjeti daleko od svojih. Ovo mi je ipak dom – kaže Marijana koju za Hrvatsku čvršće veže i ljubav prema rukometašu Mateju Pašaliću s kojim je u vezi nešto manje od dvije godine. A čime ju je osvojio?

– On je sve ono što ja nisam i što mi fali – iskreno je rekla Marijana i dodala kako je ipak nije uspio privoljeti na sportski način života.

– Ja sam hedonist i Vodenjak. Živim kako mi se prohtije. Pravila ne postoje, pa tako ni režim – veli Marijana, a sa smijehom odgovara i na pitanje tko je šef u vezi.

– Mudra žena muškarca pusti da misli da je šef. Ja nisam baš mudra pa se trsim glasno dati do znanja da sam šefica. Ne ide mi baš – kaže voditeljica. O vjenčanju još ne razmišljaju, a teško bi joj se, kaže, dogodilo i da se brzinski odluči na svadbu daleko od rodbine i prijatelja.

– Mislim da bi me se doma odrekli. Imam veliku obitelj koja voli fešte. Iako, možda se varam. Posljednjih nekoliko godina nitko više ne pita kad se udajem, važno je da se udam, makar u Las Vegasu. Da se moje Dalmatince pita, pred oltarom bih bila prije deset godina – kaže Splićanka koja je s prijateljicom Petrom Nižetić dijeli posao, a zajedno su i diplomirale pravo. No, diploma joj skuplja prašinu.

Preemotivna sam za odvjetnicu

– Nisam odustala od tog posla, jednostavno se tako posložilo. Studirala sam i radila na televiziji. Već sam 15 godina u ovom poslu, a što sam starija, postajem svjesnija da sam preemotivna za odvjetnicu. Rijetko sam hladne glave.

Njezina ljubav prema televiziji počela je još prije emisije “Po ure torture” kojom se predstavila javnosti.

– Volontirala sam na lokalnoj televiziji u informativnom programu i taj mikrofon s kojim sam glumatala okolo u tim godinama bio je “zarazan”, pogotovo kad bismo Petra i ja izbivale s nastave, a profesori opravdavali satove. Umjesto plaće dobili smo termin za vlastitu emisiju i tako je nastalo “Po ure torture” – prisjeća se voditeljica. Pa iako je danas jedna od najpoznatijih voditeljica u Hrvatskoj, njezinim roditeljima to nije impresivno.

– Moji su roditelji ujedno i moji najveći kritičari i nikad mi neće priznati popularnost. Još se trude uvjeriti me da nađem “siguran” posao, ma što to bilo – priča Marijana. Prije je često svirala crkvene orgulje, a danas su joj hobiji znatno drugačiji.

– Radim po kućama, gletam, fugiram, bojim, brusim... Manovalski poslovi mi leže. Nisam statična i stalno nešto mijenjam i preuređujem, sebi i drugima. Zbog toga sam i upisala dizajn interijera. Za mene je fizički rad vrsta meditacije – priča voditeljica kojoj je neispunjena želja biti pjevačica. Ipak, svojim je životom zadovoljna. Premda...

– Ne bih ništa mijenjala, eventualno bih dodala jednog ili dva klinca u svoju svakodnevicu – kaže Marijana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije