Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istjerali je

Maloljetnoj kćeri Crnog Džeka oduzeli gradski stan u Zagrebu

nemet (1)
Foto: Pixsell
1/4
06.08.2012.
u 20:29

– Ne vjerujem da je to moguće, da bi gradske vlasti takvo što dopustile – rekla je šokirana Anja Šovagović Despot. Ipak, jesu! Štoviše, ističu kako je Tena u stanu ostala živjeti do 1. kolovoza makar je ugovor o korištenju stana istekao.

Osamnaestogodišnja kći pokojnih glumaca Marine Nemet i Slavka Brankova, Tena Nemet Brankov 1. kolovoza morala je napustiti obiteljski dom. Odluka je to Grada koji je njezinim roditeljima na korištenje dodijelio stan od 55 kvadrata na petom katu u Strojarskoj ulici. Slavko Brankov umro je 2006. godine, a Marina Nemet 2010. Glumački krugovi osupnuti su bešćutnošću.

Dvostruki kriteriji

– Zaista ne znam ništa o tome. Prvi glas. Ne vjerujem da je to moguće, da bi gradske vlasti takvo što dopustile – rekla je vidno šokirana Anja Šovagović Despot.

Ipak, jesu! Štoviše, ističu kako je Tena u stanu ostala živjeti do 1. kolovoza makar je ugovor o korištenju stana istekao.

– Nakon smrti Slavka Brankova i Marine Nemet, o tada malodobnoj Teni skrb je preuzela baka Slava Nemet, koja u vlasništvu ima manji stan u Zagrebu, a Tena je nastavila koristiti gradski stan u Strojarskoj, iako je vrijeme na koje je sklopljen ugovor isteklo, sve do 1. kolovoza 2012. Tada je stan mirnim putem predala Gradu Zagrebu, s obzirom na to da je riješila svoje stambeno pitanje kupnjom stana – stoji u dopisu Ninoslave Zeković, pročelnice za imovinskopravne poslove i imovinu Grada.

Igra riječi. Gradske su vlasti, naime, prije nepunih godinu dana zatražile da se Tena iseli iz stana, a ona je potom od ušteđevine koju joj je majka ostavila, kupila manji stan u Držićevoj ulici. Tena o tome ni danas ne želi govoriti.

– Nema šanse, od mene nećete dobiti izjavu – ponosno kaže.

Sva sreća, smatraju glumci, da je Marina Nemet uštedjela dovoljno novca pa je Tena mogla kupiti stan, no taj je novac, ističu, bio namijenjen za njezino školovanje, život. Grad, slažu se, nije socijalna ustanova, no o Teninu je izlasku iz roditeljskog doma, smatraju, trebalo razmišljati nakon što ona završi studij i dobije kruh u ruke. To više što su u nekim sličnim slučajevima i te kako imali razumijevanja za djecu preminulih zaslužnih umjetnika koji su koristili gradske stanove.

Tko će se useliti?

Djevojka koja se priprema na upis na ADU još se nije oporavila od preranog odlaska svojih roditelja, a dočekao ju je novi šok. Prezime uglednih roditelja bilo je ‘samo’ časno, ne i dovoljno jako da je zaštiti.

– Znam da Grad nije socijalna ustanova, ali nije trebalo ovako bezosjećajno. Moglo se pokušati naći rješenje, možda razgovarati o otkupu ili joj dopustiti da tu živi dok ne završi studij. Tena je kći moje divne prijateljice i kad mi je rekla što se događa, plakala sam zajedno s njom – kaže Nina Erak, glumica kazališta Kerempuh.

Njezin suprug Boris Svrtan, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, ogorčen je tom odlukom.

– Nakon ovoga, puno bi političara trebalo napustiti ‘svoje’ stanove. Pa i bivše supruge nekih od njih kojima su te stanove ostavili. Hrvatska je socijalna ustanova samo za političare – kaže Svrtan.

Glumci smatraju da je Grad postupio tako bešćutno zato što je netko bacio oko na taj stan. Silno ih zanima kome će biti dodijeljen i, kažu, budno će to pratiti.Predsjednik Društva dramskih umjetnika Goran Grgić i Darko Stazić, ravnatelj Gavelle, kazališta u kojemu su do smrti igrali Tenini roditelji, kažu da su djevojci ponudili pomoć.

– Ne mogu komentirati ovu odluku, ona nema veze s kazalištem. Treba pitati Grad koji su im kriteriji – kaže Darko Stazić.

– Društvo dramskih umjetnika u kontaktu je s Tenom i bude li joj išta zatrebalo, tu smo – kaže Grgić.

Komentara 94

MY
mycropht
20:48 06.08.2012.

Bandić nema nikakvo političko uvjerenje pa tako nije ni komunist. Chamaeleo cleptomanicus.

DA
danijeluskoci
21:02 06.08.2012.

pare na računu,a neka grad da stan .sve to treba istjerati van a stanove iznajmiti

Avatar aurora97
aurora97
20:47 06.08.2012.

U najmanju ruku upitni kriteriji. Zašto kćer Mie Begović i Mia mogu zadržati gradski stan, a imaju svoj, a Tena ne može? Svašta, i još u ovakvoj situaciji?! U najmanju ruku nije moralno ni lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije