Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarka

Maja Vučić: Moja Gita siromašnoj djeci šalje igračke i zna kako žive

'maja-vucic01_nnn_sce_020211'
Foto: ' '
1/3
02.02.2011.
u 23:36

UNICEF-ova izaslanica za roditelje i djecu govori o svojem humanitarnom radu, kćeri i albumu

Prije nekoliko godina pjevačica i psihologinja Maja Vučić postala je UNICEF-ova posebna izaslanica za roditelje i djecu te se uključila u zajedničku kampanju UNICEF-a i Pampersa za iskorjenjivanje tetanusa rodilja i neonatalnog tetanusa. U sklopu tog projekta, u siječnju je posjetila Kambodžu, a sve što je ondje doživjela predstavit će javnosti izložbom fotografija koje su nastale tijekom šestodnevnog boravka u toj zemlji.

Majstorica portreta

– U Kambodži sam bila sa snimateljem Dejanom Tatomirom i novinarom Matom Barišićem pa smo dijelili fotoaparat. Tako da je izložba skupna, ali fotografije na kojima su portreti uglavnom su moje – rekla je Maja o izložbi koja se u subotu otvara u zagrebačkom Cro Art Photo klubu.

– Svrha je ljudima dati sliku doživljenog na terenu i pozvati ih da se uključe u akciju u kojoj kupnjom jednog paketa pelena Pampers doniraju novac za kupnju jednog cjepiva koje spašava život.

U zemlji u kojoj, prema njezinim riječima, tri posto bogatih izrabljuje ostatak stanovništva, susrela se s napaćenim, siromašnim i needuciranim ljudima kojima je rastava tabu tema i često osuda na propast, a djeca umiru od dijareje. Ali vratila se optimistična i uvjerena da ono u čemu sudjeluje daje rezultate.

– Razvijena je mreža educiranih volontera koji djeluju po selima, a država sufinancira babice koje dolaze na porođaje. Od novorođenačkog tetanusa do prije nekoliko godina u Kambodži je umiralo više od 500 djece godišnje. Ta se brojka danas smanjila na 20. Dakle, program pomoći funkcionira! – kaže Maja. A viđena situacija pjevačicu nije zatekla, već o tome kaže:

S kćeri na put

– Bila sam bez hrane i vode i rijetko me što može zateći. Mogu biti samo tužna, tuga je moja svakodnevica, ali ne zatvaram oči, već pomažem kako mogu – kaže Maja.

Njezina četverogodišnja kći Gita upoznata je sa svime što mama radi, pa će i nju uskoro povesti sa sobom.

– Gita zna kako ta djeca žive, gleda slike i brine se za njih. Toliko je brižna da nudi nešto svoje da im odnesem kad krećem na put – kaže pjevačica, koja, osim što se bavi humanitarnim radom, snima i novi album.

– Njegov je ton optimističan, a meni je najdraža pjesma "Za tebe" koja oživljava lijepu situaciju između dvoje ljudi – kaže Maja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije