Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni spektakl

Klapa Cambi: U Zagrebu nas vole jer nosimo okus i miris Dalmacije

Klapa Cambi
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.05.2012.
u 08:00

U Domu sportova večeras nastupaju Intrade, Maslina, Sv. Juraj HRM, Kampanel, Cambi. Gosti su koncerta Lidija Bačić, Ivana Radovniković i Vinko Coce. Klapa Cambi otpjevat će pjesme koje publika uvijek traži, a spremaju i iznenađenje

Glazbeni spektakl “Klape u Zagrebu” večeras u Dom sportova dovodi prestižna klapska imena: Maslinu, Cambi, Intrade, Sv. Juraj – HRM, Kampanel te njihove goste Ivanu Radovniković, Lidiju Bačić te Vinka Cocu.

Ljubav kontinenta i juga

Klapska groznica zavladala je Zagrebom prije nekoliko godina u što su se uvjerili i članovi klape Cambi kada su prije godinu i pol u Zagrebu koncertom slavili 25 godina postojanja.

– Interes je bio toliki da smo morali održati dva umjesto predviđenog jednoga koncerta – kaže Vinko Didović, voditelj klape iz Kaštel Kambelovca. Tijekom godina provedenih na glazbenoj sceni Didović je otkrio u čemu je tajna ljubavi kontinentalaca prema pjesmi s juga.

– Ta je simbioza rezultat toga što ljude s kontinenta pjesma veže uz sve one divne mirise i okuse u kojima uživaju dok su u Dalmaciji na odmoru i tada im je klapska pisma obično zvučna kulisa, a mi ćemo im sutra pjesmom donijeti te okuse i mirise – obećao je Didović.

Prema dosadašnjem iskustvu i reakcijama publike, njihovi će obožavatelji sigurno tražiti da im zapjevaju hitove “Ne more mi bit”, “Jedna rič”, “Kriva karta”...

Maštovita scenografija

Velika popularnost ovog načina pjevanja Didović vidi u sinergiji klapskog i pop zvuka koji se dogodio krajem 90-ih što je publika sa zadovoljstvom prigrlila.

– Klapa Cambi ima odlične soliste i naša je prednost nedvojbeno u tome što u svom programu, osim tradicionalnih klapskih pjesama, imamo i naše autorske pjesme i obrade hitova zabavne glazbe – veli Didović. Veteran klapskog pjevanje je i trogirski slavuj Vinko Coce kojeg jako veseli sutrašnji nastup u Domu sportova.

– Publika može očekivati pravu rapsodiju klapske pisme – poručuje Coce. Scenograf Neven Stojaković osmislio je scenografiju koja je zamišljena na tri razine. Dok jedna klapa bude pjevala, na drugom razini bit će smještene ostale klape u prostoru uređenom kao u dalmatinskim konobama.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
james49
08:56 15.05.2012.

U Zagrebu vas vole jer ljepo pjevate i uživanje je slušati vas. Nema nikakve veze sa Dalmacijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije