Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevske krstitke

Kate i princ William prkose tradiciji: Intimno krštenje malog Georgea

princ
Reuters/PIXSELL
23.10.2013.
u 08:51

Krštenje tromjesečnog Georga, sina princa Williama i Kate Middleton, dogodit će se tijekom današnjeg dana u Londonu

Krštenje tromjesečnog Georga, sina princa Williama i Kate Middleton, dogodit će se tijekom današnjeg dana u Londonu. Privatnu ceremoniju predvodit će nadbiskup Canterburyja u kraljevskoj kapelici palače St. James Palace, a prisustvovat će kraljica, princ Philip te ostala rodbina i prijatelji.

Nakon velikog interesa oko rođenja malog princa, krštenje bi trebalo proći u nešto intimnijem tonu.

Ovo će krštenje prkositi tradiciji britanske kraljevske obitelji, jer se ceremonije ove važnosti odvijaju u Buckinghamskoj palači, no kraljevski par za krštenje svog prvog sina odabrao je mjesto gdje je ležao lijes princeze Diane i gdje se obitelj posljednji put nasamo oprostila s njom.

Princ George bit će kršten iznad krstionice koja je bila izrađena za prvo dijete sina kraljice Viktorije, a sadržavala je vodu iz rijeke Jordan.

Nakon krštenja, tijekom zajedničkog fotografiranja, po prvi put od 1894. godine, na fotografiji će se naći tri buduća monarha s kraljicom.

Posljednji put bilo je to na krštenju Edwarda VIII, kojeg je u rukama držala njegova prabaka kraljica Viktorija, dok su njegov otac George V. i djed Edward VII stajali iza.

>>Unatoč postporođajnoj depresiji Kate Middleton želi drugo dijete

>>Princ William iskreno: Bilo me strah da će mi ispasti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije