Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmor U LISABONU

Junaci "Ruže vjetrova" obiteljsku svađu riješili provodom

ruža (1)
Foto: Privatni album
1/10
23.09.2012.
u 09:00

– Mi smo iz Splita, grada u kojem ženu jako paze na svoj izgled pa kad dođete u Portugal, gdje je ženama izgled potpuno nebitan, ostanete šokirani. Djeluju čak pomalo neugledno – veli Tomislav Čubelić.

Iako su u RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova” bratići Petar Vranković i Jakov Odak zakleti neprijatelji, glumci koji ih tumače, 28-godišnjaci Slavko Sobin i Jakov Odak izvan seta su jako dobri prijatelji. Tako su predah od snimanja druge sezone odlučili potražiti u Portugalu, gdje ih je dočekala Marina Fernandez, u seriji njegovateljica Marija Matić.

– Kad su mi dečki javili da su u Portugalu, šokirala sam se, ali sam se potrudila uputiti ih u sve čari Lisabona. Ipak, neke su stvari morali sami otkriti – priča 31-godišnja Marina koja se uz glumu bavi i pjevanjem pa je planirala održati koncert, ali zbog problema s organizacijom nastup je ipak izostao.

A šestodnevno putovanje Tomislava i Slavka počelo je s problemima.

– U Rimu smo čekali avion punih šest sati, ali nismo se dali obeshrabriti. Skitali smo po aerodromu i cijelo se vrijeme zezali – priča Slavko koji je s Tomislavom odsjeo u hostelu u centru Lisabona, dok je Marina bila u svom stanu. Obojica se slažu da je prijestolnica Portugala grad koji ima što ponuditi turistima.

– Svaka ulica, balkon i kvart imaju neku svoju priču pa teško mogu izdvojiti nešto što me najviše oduševilo – priča Slavko, dok Tomislav kao svoj favorit ističe grad Sintru, bajkovito mjesto u kojem je Johnny Depp snimao film “Deveta vrata”.

– Vrijeme je bilo idilično pa smo uspjeli vidjeti sve znamenitosti. Jedino nismo imali sreće s hranom – priča Čubelić. Naime, vodili su se logikom da će u skupljim restoranima biti i bolja hrana, što se pokazalo netočnim.

– Najukusnije smo jeli kod Marine koja je jednu večer u svom stanu pripremala roštilj. Atmosfera je bila prava domaća – otkrivaju dečki, koji su složni da Portugalke nisu žene po njihovoj mjeri.

– Mi smo iz Splita, grada u kojem ženu jako paze na svoj izgled pa kad dođete u Portugal, gdje je ženama izgled potpuno nebitan, ostanete šokirani. Djeluju čak pomalo neugledno – veli Tomislav Čubelić.

Kako rijetki Portugalci govore engleski, dečki su doslovno mahali rukama i nogama ne bi li taksistima objasnili kamo žele ići.

– Kombinirao sam engleski sa španjolskim i talijanskim, Čuba i ja umirali smo od smijeha dok smo komunicirali s Portugalcima. Srećom, imaju melodiju jezika sličnu našemu, pa smo ih mogli razumjeti, kad već nismo mogli izgovarati te riječi – priča Slavko.

Dečki su okušali i noćni život Lisabona za koji su puni riječi pohvale.

– Barrio Alto je kvart koji preko dana gotovo ne postoji, ali se tijekom noći tu slijevaju rijeke ljudi. Piće se toči u plastičnim čašama kako bi se neometano moglo ići od kafića do kafića - prepričava Slavko, a Tomislav dodaje i kako su tijekom jednog izlaska sasvim neočekivano susreli njegovu prijateljicu iz Splita i njenog supruga.

– Oni su nas odveli u klub Lux, čiji je suvlasnik poznati glumac John Malkovich. Tu smo vidjeli zgodne djevojke, ali prilično sam siguran da nisu bile Portugalke. Slavko i ja smo nerijetko komentirali da nema do naših cura – kroz smijeh će Tomislav.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije