Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rock legenda

Jagger i Bowie bili su ljubavnici i nekoliko mjeseci dijelili su krevet

Mick Jagger
Foto: Reuters
1/3
10.07.2012.
u 22:54

U "MICK: The Wild Times and Mad Genius of Mick Jagger" Christopher Andersen piše o skandalima koji su obilježili život frontmana Rolling Stonesa, a zanimljivo štivo od danas se može kupiti u Americi

Nova neautorizirana biografija ‘zločestog dečka’ Rolling Stonesa naslovljena “MICK: The Wild Times and Mad Genius of Mick Jagger” u utorak je u Americi ugledala svjetlo knjižara i tržišta. Njezin autor Christopher Andersen, čovjek koji je dosad napisao biografije Madonne, Michaela Jacksona, Jacqueline Kennedy i princeze Diane, najavio ju je kao pompozno i sočno djelo prepuno novim skandaloznim detaljima iz života 68-godišnje rock legende. Živio je i živi burno. Sa četiri žene, od kojih je s Biancom Jagger i Jerry Hall bio u braku, ima sedmero djece. Dandanas puni stadione, nezasitan je ženskar koji je ‘gužvao plahte’ s više od 4000 žena, ali i, kako je u knjizi kroz niz svjedočanstava i intervjua poznatih svjedoka sad i potvrđeno, nekih muškaraca. A jedan od najpoznatijih ljubavnika s kojim je bio u strastvenoj vezi bio je David Bowie.

Biseksualna revolucija

Sudeći po zapisanom, Bowie i od njega četiri godine stariji Jagger bili su fascinirani jedan drugim. Službeno su se upoznali početkom 1973., u vrijeme kad je Jagger još bio sumnjičav prema svojoj biseksualnosti, dok je Bowie, tada u braku s Angie Bowie, javno ulazio skupa s njom u otvorene seksualne odnose s oba spola. Bila je to era šljokica i droge u kojoj su svi htjeli biti dio biseksualne revolucije, a Mick nije bio drugačiji. No, David mu je ozbiljno zapeo za oko. Postali su nerazdvojni, ludovali skupa po Londonu, a David je Micka vodio i u kino na gay filmove. U rujnu 1973. Bowiejevi su živjeli u Londonu u ulici Oakley. Angie se iznenada vratila kući ranije s puta i na katu u njenoj i Davidovoj spavaćoj sobi u krevetu zatekla nage i snene Micka i Davida. Svima je to bilo vrlo normalno, popili su kavu, a nekoliko mjeseci nastavili skupa navodno i živjeti. Ava Cherry, Davidov prateći vokal, koja je u to vrijeme živjela s Bowiejem i često spavala s njima u paru, potvrdila je da su Mick i Jagger bili seksualno ovisni jedan o drugome.

Osim ove priče, o kojoj se već dugo na sceni šuška, u knjizi se puno piše i o vezi Micka Jaggera i Carle Bruni, bivše prve dame Francuske i supruge Nicolasa Sarkozyja, koju je Mick 1990. oteo rokeru Ericu Claptonu.

– Već mi je bezuspješno pokušao preoteti bivšu suprugu Pattie Boyd Harrison. Molio sam Micka da mi ne otima i Carlu jer sam se u nju zaljubio. Ali nije bilo pomoći – ispričao je Clapton. Mick i Carla bili su u ljubavnoj vezi oko četiri godine. Zbog tog odnosa umalo mu se raspao i brak s Jerry Hall koja se prijetnjama Carli borila za supruga i izborila se, ali na kraju se i rastala od njega.

Patološku opsjednutost pojedinim ženama Mick je usmjerio i prema Angelini Jolie. Danas pokojna Marcheline Bertrand bila je uvjerena da je Mick idealan za njezinu kćer. Upoznali su se 1997. na snimanju spota “Anybody Seen My Baby?” u kojem je Angelina glumila. Mick ju je počeo opsjedati pozivima i SMS-ovima. Iako je tada bila u braku s glumcem Jonnyjem Leejem Millerom, pristala je s Mickom otići na vikend u Malibu. No, rokerova izrazita seksualnost nije ju fascinirala. Maltretirao ju je i snubio još dvije godine jer privlačila ga je njena hladnoća i sklonost ekstremnom ponašanju, ali ona ga je uporno odbijala.

Uspješan biznismen

Naravno, u knjizi ima i dijelova koji seciraju Mickovu poslovnu stranu čovjeka rođenog za biznis koji je uspio stvoriti bogatstvo od 400 milijuna dolara. Jedan dio posvećen je opisu njegove ovisnosti o kokainu, LSD-u, hašišu i speedu...

Ipak, uzme li se ovo djelo u cjelini i usporedi s knjigom “Jagger Unauthorized” istog autora iz 1994., lako je uočiti da se mnogi dijelovi ponavljaju. Dakle, umjesto prefiksa “tell all” (sve ispričano), bolje bi je bilo najaviti s “told already” (već ispričano), a po mnogim kritičarima i obožavateljima Stonesa, zasad najbolja knjiga o bendu ostaje “Život” Keitha Richardsa iz 2010.

Komentara 14

PH
ponosni_Hrvat
12:41 10.07.2012.

Javnost je oduvijek pretpostavljala da se iza imena Mick Jagger krije pravo ime Dick Fagger, a sad se to pokazalo istinitim.

Avatar žič
žič
13:32 10.07.2012.

pa to i nije neka vijest,Marianne Faithfull s kojom je dotični u ono vrijeme,,hodal,,je našla nih dvojcu u krevetu baš kad je MIKI gurao u dupe davidu svoj hurčić,sam to je bilo davno još novinarčić nije ni bil u planu............

DU
Deleted user
08:38 11.07.2012.

@billybull Pogledaj dokumentarac o klubu 54, što se tamo događalo, tko je tamo dolazio, tko je bio s kim, pa će ti biti jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije