Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

"Izmjerili su mi tlak 240/120. Morala bih malo stati na loptu"

'13.11.2012., Zagreb - Pjevacica Zdenka Kovacicek snimljena u svom domu kojeg dijeli sa kujicom Mijom udomljenom iz azila za pse.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
04.02.2013.
u 10:00

Zdenka Kovačiček završila u bolnici zbog hipertenzije. Glazbenoj divi pozlilo je u Šibeniku, a hospitalizirana je u bolnici "Sveti Duh", gdje svaki dan obavlja jednu pretragu i gleda filmove

– Nije lijepo biti u bolnici, ali osjećam se mnogo bolje – ispričala je glazbena diva Zdenka Kovačiček čije su tegobe s povišenim krvnim tlakom počele još prošlog vikenda u Šibeniku, gdje je 26. siječnja trebala nastupiti u Gradskoj vijećnici.

– Pozlilo mi je za izvođenja druge pjesme i završila sam na hitnoj. Provela sam ondje četiri sata i izmjerili su mi tlak od čak 240/120. To me šokiralo jer nikada u životu nisam imala takve poteškoće, ali vjerojatno za sve postoji prvi put. Pitam se samo kako bi sve završilo da mi je pozlilo dok sam upravljala automobilom – govori Zdenka.

Dobro da nisam vozila

Kada se iz Šibenika vratila kući u Zagreb po naputku liječnika mirovala je, ali isto se ponovilo i prošli ponedjeljak navečer. Srećom, živi u susjedstvu Kliničkog centra \"Sveti Duh\", kamo ju je odvela kći Tina Kristina i gdje je zadržana na pretragama.

– Tlak mi je opet bio izuzetno visok pa sam bila na ultrazvuku srca i svaki dan obavljam po jednu pretragu. Liječnici kažu da uzrok takvim oscilacijama može biti stres. Ali ja sam zbilja smirena osoba koja iznimno voli svoj posao pa ne mogu tlak pripisati tome – pita se inače vitalna 69-godišnjakinja i kaže da neće odustati od pretraga dok joj liječnici ne kažu što joj se točno dogodilo i koji je uzrok jakim glavoboljama koje je osjetila prije odlaska u bolnicu.

Bolnička škvadra

– Ovdje se odlično brinu o meni, posjećuju me prijatelji i kći. Premjestili su me u sobu u kojoj sam sada sama pa mi je pomalo dosadno, osamljena sam. Nema filma na televizijskom programu koji ovih dana nisam pogledala – priča veselo i dodaje: – U prijašnjoj sobi imala sam tri odlične ženske, baš smo bile dobra škvadra.

Iz bolnice, veli, izlazi sutra, a iako joj liječnici kažu da bi morala smanjiti poslovni tempo, energična pjevačica ne može se smiriti.

– Možda sam malo pretjerala, ali to je od silne želje da iznesem sve glazbeno što je u meni. Jednostavno ne znam stati na loptu, a tijelo ne može podnijeti ono što mozak želi. Čuvat ću se, ali osjećam da mogu i mislim da ću već u srijedu gostovati na koncertu Lele Kaplowitz – kaže neustrašiva Zdenka i pritom se smije jer to je, kaže, najbolji lijek.

Ključne riječi

Komentara 7

MR
mrzimnerad
11:43 04.02.2013.

Svaka čast Zdenki i brzo ozdravljenje! No, uhvatio sam tipkovnicu poradi nečega drugoga; hospitalizirana 26. siječnja,svaki dan jedna pretraga, zabavlja se gledajući filmove...., i ovdje se dokazauje, po neznam koji puta da ipak nismo svi jednaki. Sličan slučaj mi je imala supruga; u 03oo ujutro je dovezem, doktori je pregledali, ja nosim krv u labos, testiraju i mijenjaju ljekove, snize tlak, šalju kući dase javi svome liječniku. O hospitalizaciji i detaljnijim pretragama ni slova. Inače, znanac pretrpio ''lakši'' moždani udar, hospitalizacija 5 dana>>kući. Isti je slučaj i sa infarktom. Operacija srca, peti dan kući. Meni odstranjena prostata, peti dan kući, sin me sa kateterom vozi u bolnicu na kontrle i na vađenje šavova. Uistinu, svi građani imaju osigurani ''isti''tretman i uslugu. Doktor Mengele se takvim stvarima ne bavi, vodi kampanju za gradonačelnika Zagreba..

SE
Senjko
12:38 04.02.2013.

Drava; imam isto iskustvo. Supruga 240/120, hitna u bolnicu u 0030h, tamo joj spuste tlak i posalju u pidjami na parkiraliste u 0600 na -3C i vele da su joj zvali taxi...... Ministar veli da su smanjili liste cekanja, je, pregled kod okuliste u svibnju, kod neurologa u srpnju, kod kardiologa u rujnu, a do tada 'kak bu'.....

AR
ana.rimbaud
10:46 04.02.2013.

Zdenka je jedna od najboljih hrvatskih pjevačica ikad! Želim joj brz oporavak, a medijima poručujem da prate i rad Zdenke i njoj sličnih pjevača, a ne samo kada završe u bolnici ili kad umru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije