Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žena sa stavom

Iva Štrljić: Novi muškarac mora bagerom razbiti moj zid boli

iva štrljić (1)
Foto: Miša Obradović
1/3
25.03.2012.
u 16:11

Zvijezda serije \"Larin izbor\" i kćer glumca Milana Štrljića, prisjetila se odrastanja u Splitu i života s poznatim roditeljima. Otkrila da nije zaljubljena i da traži dečka sa šlifom i kako se zabavlja u Beogradu gdje živi

Biti kći poznatih roditelja hendikep je ili blagoslov? Na to pitanje odgovor zna Iva Štrljić, kći poznatog glumca Milana Štrljića i beogradske umirovljene primabalerine Slavice, koja je prihvativši ulogu Iris u hit seriji “Larin izbor” Nove TV zagolicala zanimanje hrvatske javnosti.

– Iris i ja gotovo ni po čemu nismo slične. Ona je blagajnica i nije netko tko je imao mogućnost posveti se knjizi i učenju onoliko koliko sam to u životu mogla i dalje mogu ja. Ipak, iste smo po odanošću ljudima koje volimo i osobinom da ih nikada ne ostavljamo same u nevolji – ispričala je srdačna i dopadljiva 34-godišnja glumica. U seriju ušla je nakon što je preminuo lik Vuksana koji je u “Larinu izboru” glumio Milan Štrljić pa s tatom neće provoditi vrijeme na setu. No, to ne znači da je glumački ne savjetuje baš kako je oduvijek i činio.

– Imam tu sreću koju sam stekla kućnim odgojem, a vjerujem i genetikom jer je i moj tata takav, da vrlo ozbiljno shvaćam svoj posao. Nikada ništa ne radim površno, nikada u životu ni na što nisam zakasnila, nisam došla nespremna i na mene se kao na suradnika uvijek možete osloniti. Te su vrijednosti u mom poslu dragocjene – Kaže Iva i o odnosu s ocem koji se od njene majke rastao kada je Ivi bilo 16 godina, nastavlja:

– Tata i ja smo u normalnom odnosu, iako ne živimo u istom gradu (Milan živi u Splitu, a Iva u Beogradu op. a.) pa možda nemamo onoliko mogućnosti koliko imaju drugi očevi i kćerke za provođenje zajedničkog vremena. Dosta smo slični i često nam se dogodi da nam se sviđaju isti filmovi ili knjige!

Dakle, kratki je odgovor na pitanje postavljeno na početku teksta da su poznati roditelji u Ivinu slučaju pravi blagoslov. Djetinjstva se sjeća s osjećajem topline i, kaže, ne zna kako je živjeti osim u umjetničkoj obitelji kao što je bila njezina u kojoj je rasla uz neobične i zabavne ljude.

– Voljela sam ići s mamom u kazalište ili s tatom na filmski set. Novogodišnje darove dobivala sam od Djeda Mraza koji je uvijek bio neki poznati glumac! Moji roditelji bili su moderni, ali strogi, znao se red i bilo im je važno da od mene i brata naprave pristojne i odgovorne ljude. Da su bili popustljivi, ja bih vjerojatno sada bila neka sasvim drukčija osoba, možda razmažena, a ja to nisam, ali baš ni malo – prisjetila se Iva.

Iako je studirala i živi u Beogradu, Ivin grad je i Split u kojem je završila srednju školu. Pamti ga, kaže, po mirisima i nježnim dalmatinskim melodijama. Kada danas svrati u njega, obožava sjesti na rivu i zagledati se u more, koje joj je oduvijek inspirativno i moćno. Radi snimanja serije “Larin izbor” privremeno je i stanovnica Zagreba o kojem kaže:


– Stanujem u preslatkom stančiću blizu centra s terasom s koje se vidi cijeli Zagreb. I ne samo Zagreb, volim se našaliti i reći da ako vam oči nisu sanjive, s nje možete vidjeti i Beograd! Kada ne idem na snimanje, odem u kazalište.

Ipak, Beograd je baš njezin grad. I iako, kaže za sebe, nije poročna, ne banči i uvijek je prije ponoći kod kuće, Iva je pomno isplanirala naš dan u Beogradu ako je jednog dana posjetim.

– Ja sam cura odrasla u centru grada i volim atmosferu staroga grada. Sa mnom nećete ići na splavove jer se ja tako ne zabavljam. Ujutro bismo popile kavu u Pastisu i svugdje išle pješice jer volim šetati i spremna sam hodati kilometrima. Udobne balerinke moje su omiljeno prijevozno sredstvo! Na ručak bismo otišle u neki od finih restorana pokraj rijeke, a onda biste morali sa mnom na trening! – priča Iva. I ovaj dio s treningom misli ozbiljno jer prava je ovisnica o zdravom načinu života.

– Ne jedem ništa masno, a od slatkiša najslađe što si priuštim su müsli i sladoled kojem ne mogu odoljeti. Jedem puno povrća, najviše radiča, grejpa i korabice..., sve sirovo i nezačinjeno. Kruh isključivo integralni, a mlijeko stavljam samo u kavu. Nisam ljubitelj mesa, ali volim ribu. Uza sve to svakodnevno trčim na traci jedan sat i tri puta tjedno idem na power plate. Nekada sam trenirala plivanje i to je ono što mi najviše godi, ali mi je jednostavnije ići u teretanu.

A kada smo već kod izgleda, neminovno je tako zgodnu ženu pitati je li je uspio osvojiti novi muškarac. Nedavno je izjavila da osjeća prazninu jer nije još našla osobu koju voli.

– Nisam trenutačno zaljubljena. Dugo sam slagala bol na bol kao ciglu na ciglu i jedino što sam mogla je sagraditi zid pa zato očekujem od mog sljedećeg muškarca da se pojavi s bagerom! Ali ne mogu reći da osjećam golemu prazninu jer znam biti sama i nisam od onih kojima je potreban netko da bi popunjavali pukotine. A onaj kojeg tražim hoću da bude gospodin, siguran u sebe. I tražim da ima šlifa jer bez šlifa nema muškarca. Možda je puno, ali tražim. I znam da postoji – kaže Iva i na pitanje osjeća li kao dijete rastavljenih roditelja strah prema braku, dodaje:

– Mislim da je u svijetu danas generalno puno manje odanosti i vjernosti. Pogledajte koliko ima rasturenih brakova i lažnih odnosa, poluljubavi. Ljudi kao da postaju sami sebi dovoljni, neki nagli nalet samozaljubljenosti hara poput zaraze. Nikada nisam bila formalistica. Uvijek sam radila samo onako kako osjećam jer je tako jedino pošteno. Uvijek kažem da je razlika između djece iz skladnih obitelji i onih u kojima su se roditelji rastali u tome što ovi drugi teže vjeruju u sretne krajeve.

 

Fotografirala se tijekom ugradnje silikona u grudi

 

Iva Štrljić radila je i kao voditeljica Jutarnjeg programa na TV B92, ali i bila prva poznata osoba u Srbiji koja se za jedan magazin fotografirala tijekom ugradnje silikona u grudi. Razgovor o toj temi danas preskače, no za srpski Story taj potez komentirala je riječima:

– Mislim da treba prihvatiti svaku šansu za unaprjeđenje fizičkog izgleda. Svi oni čije mišljenje cijenim apsolutno su me podržali u tome, ali ne osuđujem ljude koji misle drukčije. Možda se nekomu taj čin nije svidio, ali ja u tome ne vidim ništa loše.

Ključne riječi

Komentara 18

ŠĆ
šćtrlj
18:37 25.03.2012.

ne kužim, jel to neka alegorija na jumf?

NN
nato nece proci
17:38 25.03.2012.

Iva Štrljić: Novi muškarac mora bagerom razbiti moj zid boli --------- a zašto ne može da se upotrebi par kg C4

NA
nadaparabola
17:13 25.03.2012.

A koliko KW treba da ima taj bagerčić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije