Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genijalac

In memoriam Đuro Utješanović: Kolege su voljeli njegove šale

đuro utješanović
03.03.2013.
u 15:00

Jezičavost mu nikad nitko nije zamjerio, samo je Utješanović mogao reći svakome što ga ide, a da se nitko ne naljuti. Dobri duh hrvatskoga glumišta bit će zapamćen i po srčanosti.

Najdobroćudnijega glumca hrvatskoga glumišta kolege će pamtiti po beskrajnoj duhovitosti. Samo bi Đuro Utješanović rekao svakome što ga ide na način zbog kojeg se nitko nije mogao naljutiti. Kad je davnih godina s redateljem Brankom Brezovcem radio jednu predstavu, Brezovac bi koji put na probe poslao svoju ondašnju partnericu. Jedan put, drugi, treći... glumci bi probali bez redatelja, a onda je Đuri dojadilo pa ga je upitao:

– Mogu li ja na probe poslati svoju Maru? Znate, imam neke obveze... Nema veze što Mara nije glumica, nije ni vaša redateljica. Zbog Mare, supruge od koje se rastao i s kojom ima sina Dragu, Đuro je po Velikoj Gorici mijenjao nazive ulica. Htio je da njegova gosparka živi u Dubrovačkoj ulici. Zato je ploču s natpisom Dubrovačka ulica usred noći iskopao i ukopao je u svoju ulicu. Ujutro bi radnici vratili natpis, a usred sljedeće noći Đuro bi ponovno bio u akciji mijenjanja imena ulica. Pokojni predsjednik Tuđman rekao mu je nakon jedne histrionske predstave da su mu se najviše svidjeli razbojnici. I vi se, gospodine predsjedniče, najviše sviđate razbojnicima, odgovorio mu je Đuro ne mareći nikad za probleme koje je mogao izazvati svojim šalama. Do kraja živio je uz ljubav i podršku dugogodišnje partnerice – Branke.

Ključne riječi

Komentara 2

ZP
zpetek2
15:52 03.03.2013.

napustila nas je još jedna legenda

BO
bonamassa
22:31 03.03.2013.

Tetak, legende nikada ne umiru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije