Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna stvarnost

I voditeljica Ana Stunić i glumica Ana Vilenica strahuju od nezaposlenosti

moje srce...
Robert Anic/PIXSELL
25.01.2010.
u 18:15

U predstavi “Moje srce kuca za nju” u HNK žene kroz nogomet progovorile o nezaposlenosti i drugim problemima s kojima se susreću žene u našem društvu.

Nogomet odavno nije samo zabava koja ljude baca u euforiju, a pripadnike nacije na devedeset minuta povezuje u kohezivnu masu. On je društveni fenomen, a svoje mjesto našao je i u HNK, gdje su u predstavi Montažstroja i Plesnog centra Tala “Moje srce kuca za nju” 22 žene u nedjelju prisvojile taj muški sport i odgovorile na to kakvu zemlju volimo, a pred čime Hrvatska ipak mora priznati poraz.

Nezaposlenost je stanje

I Ana Stunić, voditeljica Red Carpeta, i Ana Vilenica, glumica u seriji “Dolina sunca”, uskočile su u dresove Vedrana Ćorluke i Darija Srne te digle glas, angažirale tijelo i otkrile kako se osjećaju dan poslije izvedbe.

– Tužna sam jer je i predstava takva – kazala je Ana Vilenica i dodala:

– Kad vam 11 stvarnih žena ispriča tužne sudbine, to više nije statistika, već živi podatak i shvatite da je ženama u današnjem društvu teško i da u našoj zemlji mnogo toga ne funkcionira.

Naime, u prvom dijelu predstave redatelja Boruta Šeparovića na scenu istrči 11 plesačica u dresovima koje plesom balansiraju između muške grubosti i ženstvenosti te glorificiraju nacionalni ponos pobjede naše reprezentacije nad Engleskom 2007. Slijedi drugo poluvrijeme u kojem 11 nezaposlenih zrelih žena s burze svojim teškim biografijama predstavlja Hrvatsku danas. A boje li se i naše mlade Ane da će se i one naći u drugom poluvremenu života?

Horor starije dobi

– Da, toga me strah i zato je važno mijenjati stvari. A samim time što je publika poslije predstave raspravljala o problemu nezaposlenosti, posebice starijih žena i majki, osjećam da smo mnogo učinili – kaže Ana Stunić.

A je li predstava provokativna jer se "nogometašice" međusobno "hvataju" kao dečki na terenu?

– Ne. Ponašale smo se kao živi zid, samo što smo žene, a ako je to komu provokativno, taj je smiješan i potvrđuje stanje marginalizacije žena u zemlji – kažu cure. Predstava je opet na rasporedu iduće nedjelje u HNK. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
17:04 26.01.2010.

Ovo je kao umjetnost ? Daju se pare za takve gluposti a 400 tisuća ljudi nezaposleno i nezna kako prehraniti obitelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije