Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelujte i vi

Humanitarni koncerti za pomoć umjetniku Nevenu Mijaču

neven mijač
15.03.2012.
u 15:07

Idući tjedan otvorit će se i žiroračun Nevena Mijača, a u planu je i zaklada s njegovim imenom koja bi skupljala sredstva za umjetnike kojima je ugroženo zdravlje

Nakon što je putem Facebooka Nevenov prijatelj Nikola pokrenuo ideju kako pomoći Nevenu Mijaču i kada je odaziv kolega glazbenika, klubova, prijatelja i nepoznatih ljudi bio nevjerojatan, ovih dana počela je i realizacija nekih ideja koje su se iskristalizirale.

Kako je odaziv glazbenika raznih žanrova stvarno velik, tako se isprofiliralo nekoliko klubova koji su stilski podijeljeni, ali svi s jednim zajedničkim ciljem – pomoći Nevenu Mijaču, jednom od najboljih hrvatskih usnoharmonikaša. Neven je obećao da će, koliko mu to budu zdravlje i mogućnosti dopuštale, gostovati gdje god bude mogao. Kako je Neven ipak ponajprije orijentiran na blues i rock (iako je svirao i s većinom estrade) tako su prvi u akciju krenuli rock-klubovi u Zagrebu – od Bikers Beer Factoryja, Sobe, Route 66 i Tituša, a seriji koncerata pridružuju se i Purgeraj gdje će se Blues Harp Fest održati 23. ožujka, Hard Place gdje će rokeri zasvirati 24. ožujka (Cota G4, Hard Time, Corto i drugi) te Bachuss jazz club gdje će se koncert održati 28. ožujka (Matija Dedić, Valerija Nikolovska, Zdenka Kovačiček i drugi), a veliki finale dogodit će se u Boogaloou 12. travnja (Kawasaki 3P, Pips, Chips & Videoclips, Jinx, Davorin i Bogovići, Boa i ostali). Zanimljivo je da su se i klubovi u drugim gradovima solidarizirali te da će također početi s akcijama.

Više podataka o konkretnim događanjima u svim klubovima potražite na njihovim službenim stranicama. Nadamo se da ćete odlaskom na koncerte pomoći Nevenu koji se bori sa zloćudnom bolešću. Za one koji ne uspiju otići na koncerte ili žele pomoći iz inozemstva tu je osobni tekući račun Nevena Mijača na koji možete uplatiti iznos po želji. Idući tjedan otvara se i žiroračun Nevena Mijača, a u planu je i zaklada Neven Mijač koja bi sakupljala sredstva za umjetnike koji su vrlo ranjiva skupina.


Broj tekućeg računa: 3221463452
Zagrebačka banka d.d.
Neven Mijač

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije