Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTZ Live

Publika je odlučila: Taher Sanuri napušta RTL-ov show

HTZ (1)
Foto: Pixsell
1/14
27.05.2011.
u 20:04

- To sam ja, uživao sam pjevajući – samouvjereno je izjavio nakon nastupa, napustio scenu te se na koncu vratio tamo gdje pripada – svojoj djevojci i fakultetskim obvezama.

Taher Sanuri više neće pjevati u showu Hrvatska traži zvijezdu. Jer emisija u kojoj su se pjevali domaći i inozemni hitovi svih vremena nije mu donijela sreću. Iako je žiri – Ivana Mišerić, Tony Cetinski i Goran Lisica Fox tijekom cijelog showa hvalio sve natjecatelje, publika je jednog proglasila „crnim pačićem“ i eliminirala ga. Možda su tomu krive pjesme Damira Urbana i Metallice koje je izabrao, no Taher je na to samo rekao:

- To sam ja, uživao sam pjevajući – samouvjereno je izjavio nakon nastupa, napustio scenu te se na koncu vratio tamo gdje pripada – svojoj djevojci i fakultetskim obvezama.

Kronologija showa

– Kad je Ines ispala, lako je biti u top pet. Svejedno ja mislim da će ona biti najveća zvijezda – kazao je na početku nove emisije Hrvatska traži zvijezdu Toni Cetinski.

No kandidati se na to nisu osvrtali. Zajedničku pjesmu otpjevali su bez greške i time zaslužili pohvale velikog Bon Jovija. Da, da dobro ste pročitali: na videozidu smještenom u RTL-ovu studiju "ukazao" se američki pjevač, pohvalio natjecatelje i pozvao ih, kao goste, na maksimirski koncert 8. lipnja.

Poslije njega na scenu je izišla Marcela Oroši i pjesmom "Program tvog kompjutera" Marine Perazić i grupe Denis & Denis otvorila večer najvećih hitova svih vremena.

– Ovo je pjesma pobjednika – kazao joj je Fox.

Iako se očekivalo da će ove večeri u prvom planu biti samo pjesma, i ovoga puta glazbu je nadjačao navodni konflikt između Gorana Kosa i Tahera Sanurija. Tko laže, tko govori istinu i što se zapravo zbiva nikome nije jasno... Ali dečki tvrde da su se pomirili.

– Ne moramo biti prijatelji, otpjevamo i odradimo poslovni dio i to je to – kazao je Goran Kos. Taher Sanuri bez riječi se složio s tim, ušutio, sačuvao glasnice i izašao pred publiku. Tamo je otpjevao Urbanovu "Mjesto za mene".

- Možda si trebao odabrati pjesmu za sve gledatelje - savjetovao mu je Tony. Ivana i Fox, ljubitelji rocka s tim se nisu složili. Sva tri suca pohvalili su Taherovo pjevanje koje je tvrde, bilo pez ijedne pogreške.

"Stranac u noći" bio je Mark Marku.

- Ima tu prostora za poboljšanje. Massimo ima svoje finese koje su tebi nedostajale - pecnuo ga je po prstima Fox. Po prstima su od Maje Bajamić dobili mediji.

- Svašta čitam i zaista svašta pišu jer sam postala javna osoba. Ima tu svega, ali meni je bitno zaštititi moj privatni život. Reći ću jesam li u vezi ili nisam, ali dalje od toga ne planiram otkriti - poručila je Maja te naglasila da o svome dečku neće govoriti. Na sceni je otpjevala "Oprosti mi" grupe Divas. Možda je time ipak nešto rekla?

- Zamišljao sam kako bi bilo da to pjeva Ines, recimo - Komentirao je Toni te dodao:

- Dosadno si dobra - bio je njegov kompliment Maji koja je sudeći po riječima svih članova žirija pečena i spremna za profesionalne nastupe.

Možda nije spreman za veliku scenu, ali se na velike pjesme itekako naoštrio Goran Kos. Za ovu večer odabrao je Bijelo dugme i "Ako ima Boga".

- Pouzdan si i siguran i dobro skidaš. U ovom slučaju dobro si skinuo Alena Islamovića - time je Fox "pohvalio" Gorana.

U kratkoj pauzi svoje je umijeće pokazala Franka Batelić gošća čija je karijera također započela u reality showu. Pjesmom i dugim nogama osvježila je scenu pa je publika zasigurno pomislila "What a feeling". Njihove misli čula je Maja Bajamić te otpjevala pjesmu toga naziva i time nas uvela u drugi dio emisije - dio rezerviran za strane hitove svih vremena.

Zadovoljna Maja zračila je na podiju, a žiri je "piljio" u nju. Rekli su joj da je dobra, odlična, pomalo vulgarna, a ipak savršena... Maja je komentare prigrlila, kao što je u sljedećoj numeri Mark Marku prigrlio gitaru. U unplugged verziji izveo je Claptonovu "Tears in heaven" i rasplakao nazočne.

- Mislim da si ti u finalu. Sve se ćevabdžinice, burekane zatvaraju kad se glasa za tebe - govori Tony. Na njegovu pomalo naukusnu šalu nadovezala se Ivana Mišerić s komentarom da se za vrijeme njegove izvedbe sigurno ovlaže svi parketi.

Da je "teška" osoba kojoj često nešto nije po volji kazao je Goran Kos kroz vječni hit "I can´t get no satisfaction". Ipak, čini se satisfakciju je doživio kroz ove ritmove pa je u njima uživao i pjevač, ali i oni s druge strane mikrofona.

"Cela, cela!" orio se studio nakon Marceline verzije skladbe "Left outside alone" plavokose Anastacie.

- Svi pjevate odlično, nijanse će odlučiti - kazao je T. Cetinski. Zadnju nijansu, svjetlo, zraku, bljesak na scenu je bacio Taher Sanuri odlučivši se ponovno za nešto alternativniju žestoku skladbu - Metallicu i "Enter sandman". Razvalio je!

- Bake sigurno neće glasati za ovo, ali to je Taher - zaključio je Tony.

- Reci ti meni otkud ti tako mladom tolika škemba? - upitao je Fox, a tada su se nadovezali i drugi redajući teze o Taherovu izgledu i mogućnostima promjene. U raspravi o estetici i uređenju pjevača-amatera završio je natjecateljski, glazbeni dio showa.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:09 28.05.2011.

Slucajno sam gledao i covjek je odlicno otpjevao Metallicu!! Bio je najbolji!!Ne znam na osnovu cega je on izbacen a onaj mali napuhani egocentrik sa psihickim poremecajem (kos)prosao dalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije