Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODNI SPEKTAKL

HTC Cro A Porter na 1. modnom regionalnom TV-u na internetu

croa portetr (1)
Foto: Cro A Porter
1/6
11.10.2011.
u 10:50

Od 18. listopada CRO A PORTER TV počinje s emitiranjem na internetskim stranicama www.cro-a-porter.hr nudeći niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima...

Ovu modnu sezonu najvažnijeg i najvećeg domaćeg, a uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode uz kolekcije najpoznatijih imena domaće modne scene obilježit će i pokretanje prve internetske modne televizije CRO A PORTER TV.

– Televizija, i to putem interneta, najlogičniji je slijed onoga što radimo i stvaramo zajedno s hrvatskim modnim dizajnerima posljednjih devet godina. Možda će i zvučati neskromno, ali oduvijek smo prvi rušili granice u hrvatskoj modi i produkciji događanja – od pokretanja samog događaja s domaćim modnim snagama, do predstavljanja dizajnera na nov i visoko kvalitetan način, modno-poslovnih suradnji velikih i poznatih brendova s nezavisnim modnim dizajnerima, dovođenja stranih modnih imena i otkrivanja novih modela! TV je stoga samo jedan mali segment kojim ulazimo u budućnost i stvaramo novu dimenziju hrvatske modne i medijske scene – riječi su kojima je Viktor Drago, art direktor i producent projekta Cro A Porter, najavio skorašnje održavanje ovosezonskog HTC Cro A Portera.

Upravo zahvaljujući modnim revijama i nastupima najvećih i najtraženijih imena domaće modne scene WESTGATE Shopping City nedaleko od Zagreba i ove će sezone, od 20. do 22. listopada, postati središte hrvatske i regionalne modne scene. Hippy Garden, Zigman, ELFS, Linea Exclusive, Boris Pavlin, Arileo, XD Xenia Design, Anamarija Asanović, Tomislav Bahorić, LukA, Andreja Bistričić, Jasmina Arnautović, Teo Perić & MAK, Etna Maar, Zoran Aragović, Ivan Mann uz modne dizajnerice Moniku Sablić i Bornu Rajić ono su što publika nestrpljivo iščekuje iz sezone u sezonu.

Ove sezone po uzoru na svjetska modna zbivanja i na svjetske trendove u modnoj produkciji HTC Cro A Porter nudi jednu potpuno novu dimenziju u domaćoj modi, ali i medijskoj sferi općenito, pokrećući prvu regionalnu modnu internet-televiziju – CRO A PORTER TV. Naime, već od 18. listopada CRO A PORTER TV počinje s emitiranjem na internetskim stranicama www.cro-a-porter.hr nudeći i ususret samom početku događaja niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima i making-of-priloge o nastanku njihovih kolekcija, izvještaje sa snimanja modnih kampanja, pogled u proces nastanka i pripreme modnog događaja HTC Cro A Porter .... Nastavak je ovo projekata koje Cro A Porter razvija već nekoliko sezona poput internetskog prijenosa revija uživo tzv. live-streaminga na stranicama svojih partnera.

– S namjerom da svoj sadržaj i program približimo doslovno svima, ove sezone počinjemo s emitiranjem vlastitog internetskog TV-programa po uzoru na poznate međunarodne projekte poput World Fashion i Fashion TV. Naši testni projekti proteklih sezona oduševili su naše poklonike ne samo u Hrvatskoj već i izvan njenih granica, a dizajneri su bili više nego zadovoljni pozitivnim reakcijama na sam prijenos. Uz praćenje modnih revija putem internetskog prijenosa uživo, gledatelji su povremeno imali prigodu na svojim ekranima zaviriti i u prostore iza scena te su tako doživjeli modu na dotad neviđen i uzbudljiv način. S pokretanjem CRO A PORTER TV-a pripremili smo gledateljima i puno više od onoga što su mogli vidjeti dosad – sati i sati modnog programa, razgovori s dizajnerima, upoznavanje modela kroz zanimljive priloge, modna snimanja kampanja domaćih dizajnera ali i magazina samo su mali dio onoga na čemu ekipa Cro A Portera intenzivno radi već mjesecima. Posebno zanimljivo jest da će upravo gledatelji na ekranima svojih računala, tablet-prijenosnika ili pak telefona prije početka samih revija u kratkim modnim prilozima moći doznati više informacija o samim dizajnerima i njihovim inspiracijama za kolekcije – objasnio je Drago.

Modne revije putem interneta uživo će se prenositi i na internetskim stranicama tjednika Gloria, www.gloria.com.hr, dugogodišnjeg partnera Cro A Portera.

U svrhu najave samog događaja snimljena je posebna modna kampanja HTC Cro A Porter. U glamuroznim kreacijama Linee Exclusive, a pred fotoobjektiv najtraženijeg hrvatskog modnog fotografa Mladena Šarića, u ulozi modela stala su dva modna lica – Helena Babić (Colors) i Tamara Pernar (Midiken).

– Od samih smo početaka u svojim kampanjama surađivali s dvije vrste djevojaka – djevojkama "nove generacije" koje su vrlo brzo nakon toga postale svjetska lica, ali i s onima s već istaknutim svjetskim karijerama modela! Sjetite se samo Kristine Šalinović koja je prvi put na pistu zakoračila upravo na Cro A Porteru, a nakon toga pokorila modni svijet! Ove sezone ostvarili smo još jednu dobitnu kombinaciju, Helenu Babić (Colors) i Tamaru Pernar (Midiken ) – jednu koja je krenula i osvojila modni svijet u dahu i drugu koja je već sezonama na vrhu svih modnih ljestvica i iza koje su sjajna modna iskustva – ističe Viktor Drago.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije