Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROSONG

Klapa bez finala: Nismo se mogli oduprijeti SSSR-ovskom lobiju

eurosong
Foto: Screenshot
1/12
14.05.2013.
u 17:28

Očito je ove godine bio jači ruski lobi. Nijedan predstavnik iz regije, uključujući Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, nije prošao u finale

Hrvatska ipak nije prošla u finale Eurosonga. Klapa s mora i njihova Mižerija nisu se kvalificirali među deset finalista, a očito je ove godine bio jači ruski lobi. Dok nijedan predstavnik iz regije, uključujući Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, također nije prošao dalje, u deset finalista našli su se Rusija, Moldavija, Ukrajina, Estonija, Bjelorusija, Danska, Belgija, Irska,  Latvija i Nizozemska.

– Nismo razočarani jer smo sve odradili kako treba i dali sve od sebe. Nismo se mogli oduprijeti bivšem SSSR-ovskom dobrosusjedskom odnosu i lobiju. Svim finalistima želimo sreću – izjavio je Ante Galić, drugi tenor Klape, za Večernji list.

Kako je tekla prva polufinalna večer, možete čitati u nastavku

Duško Ćurlić i ove je godine bio glavni komentator Eurosonga. Među 16 zemalja koje su tražile svoj prolaz u finale, Hrvatska je nastupila četvrta. Prva polufinalna večer otvorena je nastupom prošlogodišnje pobjednice Loreen, koja uz pratnju dječjeg zbora izvodi pjesmu Euphoria, koja je dovela ovogodišnji Eurosong u Malmö.

Prva je nastupila austrijska predstavnica 18-godišnja Natália Kelly, s pop-pjesmom Shine, u elegantnom bijelom odijelu. Nakon nje na scenu je stupila Estonka Birgit s pjesmom New Beginning.

Slovenka Hannah, nastupila je treća po redu s disco pjesmom Straight to love, koju je publika s oduševljenjem primila.

Hrvatska Klapa s mora nastupila je sa svojom klapskom pismom Mižerija, a na sceni su djelovali snažno i sigurno.

Nakon Klape, na scenu je došla favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga, Emmelie de Forest, čija pjesma podsjeća na prošlogodišnju pobjedničku pjesmu. Na prve taktove pjesme čitava dvorana pozdravila je snažnim pljeskom te je gotovo sigurno da s pjesmom Only teardrops ide u finale.

22-godišnja Dina Garipova, predstavnica Rusije, nastupila je s pjesmom What If, kojom je ostavila upečatljiv dojam. Garipova je inače pobjednica ruske inače TV-showa The Voice. Zatim je Ukrajinka Zlata Ognevich nastupila je pod rednim brojem 7 s pjesmom s pjesmom Gravity., a zanimljivo je da pjesme Ukrajine i Rusije gotovo nalikuju jedna na drugu, a i pjevačice su bile odjevene u vrlo slične haljine iste boje.

Nakon balade Nizozemke Anouk, na scenu su stupili naši susjedi Crnogorci. U svemirskim odijelima, hip-hop duo Who See izveli su pjesmu Igranka, koja je ostavila upečatljiv dojam i izazvala velik pljesak. Igra stroboskopima na impozantnoj pozornici, sjajno uklopljena u sam nastup, sigurno neće proći nezapaženo.

Nakon dosadnjikave pjesme Something latvijskog predstavnika Andriusa Pojavisa, na scenu je nastupila Bjeloruskinja Alyona Lanskaya, koja je svojim turbo folk nastupom i seksi izgledom zapalila dvoranu.

Moldavka Aliona Moon sjajnim odabirom haljine ostavila je upečatljiv dojam s dirljivom baladom O Mie.

Cipranka Despina Olympiou nastupila je kao 14. s pjesmom An Me Thimasai, izgledajući vrlo elegantno.

Kao posljednje nastupile su predstavnice Srbije. Trio Moje 3, s ljubavnom pop-pjesmom i odjevene poput "bombona" zaključile su prvu polufinalnu večer.

>>Britanci: Pjesma "Mižerija" neće završiti na UNESCO-ovu popisu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije