Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Cvjetni trg"

Goran Grgić: Krsto je bio nesretan jer film u Puli nisu nagradili

'02.04.2011., Zagreb - Prva klapa filma Cvjetni trg redatelja Krste Papica. Anja Sovagovic, Vinko Bresan, Goran Grgic, Ivica Zadro. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
30.03.2013.
u 17:00

Svečana premijera posljednjeg filma K. Papića je 9. travnja. Na filmskom festivalu u Montrealu film je nagrađen za smion prikaz globalnog problema korupcije i organiziranog kriminala

Vraćanje autorskih filmova iz doba bivše Jugoslavije autorima, na što je apelirao u pismu pročitanom na njegovoj komemoraciji prošli mjesec, Krsto Papić nije doživio, a bez velikog redatelja proći će i svečana premijera njegova posljednjeg filma \"Cvjetni trg\" 9. travnja u kinu Cineplexx. Od 11. travnja je u kinima.

Nadaju se punim kinima

Iako je snimanje mafijaške drame, potvrđuju nam akteri filma, prošlo glatko i u odličnoj atmosferi, jedan od vodećih autora hrvatskog filma otišao je žalostan zbog nepriznavanja svog posljednjeg uratka.

– Bio je nesretan jer film nije osvojio ni jednu nagradu u Puli. Nadam se da će kina njemu u spomen biti puna – melankoličan je Goran Grgić koji u trileru ima malu, ali bitnu ulogu.

– Glumim ministra koji jednim pozivom odredi nečiju sudbinu – intrigira Grgić i opisuje prvu suradnju s Papićem.

– Točno je znao što želi i kako to postići zračeći nonšalancijom i smirenošću. Prije snimanja puno smo razgovarali, a scenu smo snimili smo iz prve – kaže glumac. Treći film koji je snimio s redateljem starog kova Dražen Kühn pamtit će po – mučnom iskustvu.

– Iskusio sam kako je to kad se živog čovjeka zakopa u beton. To je stvarno grozna smrt – ježi se Kühn i otkriva kako je bilo snimati s Papićem: – Jednostavno i bezbolno! Među nama je bila dobna razlika od trideset godina, ali generacijski jaz nikada nisam osjetio. Glumu je uvijek usmjeravao da bude što bliskija stvarnom životu.

Ivica Zadro sjećat će se Krstina \"špotanja\" zbog njegova preglasnog hrkanja u jednoj sceni. – Govorio nam je da glumimo mirno i tiho. Kad sam ja glumio da spavam i hrčem u policijskom vozilu, otišao je za redateljski pult, stavio slušalice i počeo vikati da preglasno hrčem – smije se Zadro.

Mogao je još dati

Anja Šovagović Despot još je u nevjerici da obiteljskog prijatelja više nema. – Moj otac igrao je u gotovo svim njegovim filmovima. Miješaju mi se osjećaji tuge i ljutnje što je otišao jer je, sudeći po snimanju \"Cvjetnog trga\", bio u punoj snazi i intelektualno i fizički. Svim naporima odgovorio je besprijekorno pa mi još nije jasno da je otišao – potresena je Anja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije