Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Glumac Mislav Čavajda zakoračio bez štaka

Mislav Čavajda (1)
Foto: Pixsell
1/4
22.08.2011.
u 20:30

Dva dana poslije ozljede na probi “Kralja Edipa” Mislav Čavajda je bolje, ne odustaje lako, a već je jednom glumio u predstavi s gipsom na ruci

Dva dana nakon teške ozljede na generalnoj probi za “Kralja Edipa” glumac Mislav Čavajda nakon opsežnih medicinskih pretraga dopustio si je nešto mirnije ispijanje kave u staroj jezgri Dubrovnika.

– Ipak se vidi svjetlo na kraju tunela – rekao nam je Čavajda ispričavajući se što u nedjelju nije bio dostupan te nam ispričao što mu se događalo otkako je u subotu ozlijedio koljeno.

– Za razliku od nedjelje, nakon ultrazvuka i magnetske rezonancije obavljene jučer ujutro situacija je sada manje zabrinjavajuća. Jučer mi je iz koljena izvađeno 100 mml krvi, danas je također izvađena tekućina, ali bila je to više sukrvica. Situacija dakle ide nabolje. Dobio sam injekcije i napravio čak i nekoliko koraka bez štaka. Mislim da ću vrlo skoro na probu. Naravno, treba prearanžirati predstavu i neke moje scene. Volje imam i dužan sam to publici, ekipi predstave i samome sebi. Još ne mogu potvrditi kada će biti premijera, ali imam veliku želju nastupiti, pa makar premijera bila 24., ili zadnjeg dana Igara, 25. kolovoza – odlučan je Čavajda. A je li već imao glumačkih ozljeda u svojoj karijeri?

 – Moje uloge uvijek imaju snažnu fizičku dimenziju. Tjelesnost mi je i te kako bitna u glumi. Tako sam u riječkom HNK u predstavi “Poligraf” na premijeru došao s rukom u gipsu. I kada sam radio “U agoniji”, ozlijedio sam nogu – kaže Čavajda i dodaje:

 – Gluma je, poput sporta, zahtjevan i opasan posao iako je ljudi tako ne doživljavaju. Ozljede su i te kako moguće. Gluma je, za nas koji smo odgovorni prema sebi i publici, krvav posao – ističe glumac uvjeren da će stati pred publiku u premijernoj izvedbi Sofoklove tragedije koja se smatra jednim od najintrigantnijih komada svjetske literature.

Ključne riječi

Komentara 2

MR
mrle241
13:55 23.08.2011.

o, hvala Bogu, već me pojela briga

CI
cimpirimpi
18:44 23.08.2011.

nespretnjaković. mačak, pa nisi kaskader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije