Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Glumac Ljubomir Kapor preminuo u 78. godini nakon teške bolesti

kapor
Goran Stanzl/Pixsell
13.03.2010.
u 17:40

Usprkos zloćudnoj bolesti koja mu je bila dijagnosticirana ovog ljeta nastavio je snimati seriju "Luda kuća" čiji je bio zaštitni znak.

Dramski umjetnik Ljubomir Kapor preminuo je danas u 78. godini u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, izvijestilo je Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' čiji je Kapor bio dugogodišnji član.

Kapor je počeo glumiti u 'Gavelli' još kao student zagrebačke Akademije kazališne umjetnosti, u Krležinoj 'Golgoti' redatelja Branka Gavelle, prvoj premijeri tog kazališta. Od tada je mnogobrojnim ulogama obilježio hrvatsko glumište, među ostalim, ulogom Jakova u predstavi 'Sinovi umiru prvi' Mate Matišića, Iže u 'Ribarskim svađama' Carla Goldonija, don Zane u Marinkovićevoj 'Gloriji'.

Kao nezamjenjiv član ansambla glumio je i u predstavama 'Lift za kuhinju' Harolda Pintera, 'Kraljevo' Miroslava Krleže, 'Tri sestre' Antona Pavloviča Čehova, 'Richard II' Williama Shakespearea. Glumio je u televizijskim serijama 'Prosjaci i sinovi', 'U registraturi', a popularnost je stekao ulogom Picaferaja u 'Velom mistu'.

Njegova filmografija također je iznimno bogata. Glumio je, među ostalim, u filmovima 'San o ruži' Zoran Tadića, 'Život sa stricem' Krste Papića, 'Treća žena' Zorana Tadića, 'Maršal' Vinka Brešana, 'Kenjac' Antonia Nuića. Dobitnik je brojnih nagrada među kojima i nekoliko nagrada 'Zlatni smijeh' na Danima satire, nagrade 'Marul' na Marulićeviim danima, nagrade Hrvatskog glumišta.

Usprkos zloćudnoj bolesti koja mu je bila dijagnosticirana ovog ljeta nastavio je snimati seriju "Luda kuća" čiji je bio zaštitni znak.

Komentara 14

DA
dante76
18:22 13.03.2010.

Glumčina...RIP

GH
ghostwriter
18:50 13.03.2010.

Pozdrav iz Velog Mista nezaboravnom Picaferaju... Počivajte u miru Vaša svitlosti!

OB
-obrisani-
19:14 14.03.2010.

šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije