Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova shema htv-a

Elizabeta Gojan dobila noćni šou, izvisio Branimir Bilić, kreće HTV 3

elizabeta
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
1/3
03.09.2012.
u 14:36

Elizabeta Gojan dobila je late night show "Damin gambit", u kojem će gostovati žene iz Hrvatske, regije i svijeta koje su se na nekom području dokazale kao "žene s misijom"

Do kraja rujna napokon će se početi emitirati Treći program, najavio je v.d. ravnatelja HTV-a Dean Šoša. Taj se program godinama najavljuje, a pokrivat će zabavne i kulturne sadržaje poput ciklusa filmova Akire Kurosawe, Federica Fellinija, Johna Forda i drugih vrhunskih redatelja, kvalitetnih dokumentaraca, koncerata jazz i klasične glazbe i slično.

Vraća se P. Štefanić

– Gledanost nam pritom nije glavni motiv jer HRT nije komercijalna televizija, nego prije svega javni servis. Ljudima želimo ponuditi nešto potpuno različito od “Sulejmana Veličanstvenog” i “Larina izbora”. Treći program namijenjen je gledateljima koji traže kvalitetu, a takve je publike zapravo vrlo mnogo. HRT ih je posljednjih godina svojim programom sustavno odbijao od ekrana i vrijeme je da ih privučemo natrag – rekao je Dean Šoša.

Na Trećem programu svake će večeri ići “Art talk show” u kojem će gosti biti umjetnici i znanstvenici. Vršiteljica dužnosti urednice Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić najavila je više novih emisija ove jeseni na Prvom programu javne televizije.

Svakog dana u 19 sati urednik i voditelj Danko Družijanić obrađivat će aktualne teme i događaje u “Temi dana”, u čemu će mu pomagati i gosti u studiju.

Ivana Dragičević Veličković i Dragan Nikolić srijedom će u “Horizontima” donositi vanjskopolitičke priče s naglaskom na zbivanjima u regiji, a domaće teme iz visoke politike, ali i životne svakodnevice četvrtkom obrađivat će urednik i voditelj Petar Štefanić u “Spektru”.

U “Paravanu” Roberta Zubera i Tine Šimurine prikazivat će se najbolje istraživačke priče novinara HRT-ova Informativnog programa, ali i drugih redakcija.

Elizabeta Gojan dobila je nedjeljni late night show “Damin gambit” u kojem će gostovati žene iz Hrvatske, regije i svijeta koje su se na nekom području dokazale kao “žene s misijom.” Elizabeta Gojan gledateljima želi predstaviti osobnost, vrline i mane uspješnih žena.

U talk showu “Nulta točka” urednik i voditelj Mislav Togonal otkrivat će pozadinu političkih priča. U pripremi je nova emisija gospodarske tematike, a i dalje ćemo gledati “Potrošački kod” te “Hrvatsku uživo”.

Tko je kome smjestio?

U novoj shemi nije se našlo mjesta za “Puls Hrvatske” Branimira Bilića, koji je dosad uspijevao preživjeti sve programske i kadrovske premetaljke. Bilić kaže da u trideset godina karijere na HRT-u nije doživio takvo što.

− To je znak klasične cenzure, pritiska na profesionalno novinarstvo i medijske slobode. Tu je odluku donijela aktualna Kukuriku vlast te moćni čelnici korporativnog, tajkunskog i bankarskoga krupnog kapitala koji mi mjesecima prijete jer sam njihovu promašenu politiku često propitivao i kritizirao u svojim emisijama. Izvršitelji su novoimenovani vršitelji dužnosti koji su to obavili bez razgovora sa mnom, kao u neko davno doba. Borit ću se protiv te boljševičke odluke svim demokratskim i pravnim sredstvima – najavio je ljutiti Bilić, kojem su šefovi, doznajemo, namijenili da radi saborske kronike. Urednica Sanja Mikleušević Pavić odgovara da Branimira Bilića nije smijenila nikakva politika ili “ tko sve ne.”

– U jesenskoj ga shemi nije imao u planu ni bivši glavni urednik Bruno Kovačević, a novo je vodstvo pri preuzimanju mandata u kratkom roku moralo postaviti nove formate. Sumanute konstrukcije gospodina Bilića ne bih komentirala jer nemaju veze sa stvarnošću i ispod su svake razine. O svemu je na vrijeme obaviješten i nije ostao bez projekta jer bi se na ekrane trebao vratiti u novoj, staroj emisiji – kazala je S. Mikleušević Pavić.

Komentara 66

DO
DONJA
13:42 04.09.2012.

Jedini lijek protiv ovoga je da se prestane masovno plačati RTV pretplatu a onda neka Milanović i ostali daju lovu koju su oteli sirotinji.

Avatar dovidovic
dovidovic
14:19 06.09.2012.

Bilićeva je emisija bila odlična i svakome pri zdravoj pameti jasno je zašto je ukinuta. kao i Hloverkino Otvoreno. Ipak, najgore od svega je što je Šprajc opet zasjeo u Dnevnik da ga se gleda. Od sada pratim samo Dtnevnik Nove TV, dok se to ne promijeni.

BI
billynik
17:25 03.09.2012.

Što će na trećem biti reprize sa prvog i drugog programa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije