Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajno iznenađenje

EKSKLUZIVNO Izraelke iznenadile Cohena koncertom i oduševile ga!

Stewart Downing
AFP
03.08.2013.
u 13:11

Večer uoči službenog otvaranja festivala "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" članice izraelskog kvineteta Carmel a Capella sasvim su slučajno susrele Cohena i zapjevale mu

Poznati kanadski autor, pisac i glazbenik Leonard Cohen doživio je u Puli iznenađenje kakvo nije slutio. Pula je Cohenu u srcu, a nastup u prepunoj Areni doživljaj i za slavnog glazbenika i za publiku koja se ondje okuplja i uvijek traži kartu više.

Nakon koncerta Cohen je bio počašćen pažnjom čak pet dama, redom vrsnih glazbenica.

Večernji list na zatvorenom koncertu za Cohena

Večer uoči službenog otvaranja festivala "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" članice izraelskog kvineteta Carmel a Capella sasvim su slučajno susrele Cohena i zapjevale mu. Vokalni kvintet Carmel a Cappella okuplja pet pjevačica koje su specijalizirane za „a capella“ polifonu glazbu. Njihovi jedinstveni glasovi i virtuozni suvremeni aranžmani čine ansambl rijetkom pojavom na izraelskoj glazbenoj sceni. Repertoar skupine uključuje svježe vokalne verzije poznatih klasičnih instrumentalnih skladbi, izraelskih pjesama, narodnih pjesama na raznim jezicima, songove iz mjuzikla, jazz melodija i glazbu Latinske Amerike.

Pjevale su mu južnoameričku pjesmu "Amor de mis amores", a istu će pjesmu pjevati na današnjem otvorenju "Čarolije". Glazbenik je bio ganut i počašćen izvedbom izraelskih glazbenica te je zahvalio svakoj pojedinačno!

Tjedan izraelske kulture u čast 65. obljetnici nezavisnosti Države Izrael

Inače, tjedan izraelske kulture održava se u Puli i Poreču od 3. do 9. kolovoza u organizaciji Veleposlanstva Izraela u RH u čast 65. obljetnice nezavisnosti Države Izrael. Riječ je o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji koju Veleposlanstvo Države Izrael organizira već treću godinu za redom u različitim hrvatskim gradovima sa željom povezivanja ovih dviju mediteranskih zemalja, upravo na razini kulturne suradnje koja ne poznaje granice, već isključivo umjetničku slobodu.

>> Leonard Cohen uz 'anđeosku' pratnju otpjevao najveće hitove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije