Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Matei

Dokazat ću da bivši ovisnici imaju pravo na drugu priliku

'marko3'
Foto: ''
1/3
26.09.2012.
u 10:00

Zagrepčanin, jedan od kandidata u MasterChefu, zbog smrti oca odao se kokainu i završio u komuni

Mnogi kažu da nakon što dotakneš dno, život ima ljepše boje, a tu tezu svojim je iskustvom potvrdio je i Marko Matei, 32-godišnjak iz Zagreba, jedan od kandidata predstavljenih u prvoj emisiji MasterChefa Nove TV. Konobar i prodavač nakon očeve smrti prije deset godina počeo je uživati kokain. Zbog droge je pao u ponor života i na kraju završio u komuni u Španjolskoj.

– Iz bogate sam obitelj i uvijek sam imao novca za drogu. Nakon što sam shvatio da propadam, otišao sam u "lječilište" i tamo proveo tri godine – godinu i pol na odvikavanju, a još sam toliko putovao i jeo po restoranima. Nakon te avanture, hvala Bogu, već sam osam godina zdrav – objasnio je Marko. Nije ga sram, ističe, javno priznati da je posrnuli čovjek na putu k novom životu.

– Osnove kuhanja naučio sam od pokojnog oca, no svoj sam talent usavršio u komuni. Hrana mi je terapija – izjavio je modni dizajner po struci koji je žiri reality showa impresionirao paellom s plodovima mora. Natjecanjem želi okrenuti novu stranicu života, ali i pokazati da svi bivši ovisnici zaslužuju drugu priliku.

– Govorim o tome kako bi drugima pokazao da ima izlaza. Više cijenim ljude i sretan sam što imam normalan život. San mi je otvoriti bistro u kojem će ljudi uživati u skladu okusa i mirisa – kazao je Marko koji, dok se ne realizira kao vrsni kuharski znalac, obiteljskom butiku s muškom odjećom pokušava vratiti izgubljeni sjaj.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mightymraz
17:30 26.09.2012.

Pa naravno da imaju. Nece biti ni prvi niti zadnji koji se uspio izabiti iz ralja droge. samo neka tako nastavi i pokaze drugima kako je zivot bez droge moguc.

OB
obadius
08:17 27.09.2012.

šmrc

BA
BandaZG
08:22 27.09.2012.

Otkada to kokain izaziva ovisnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije