Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fashion.hr

Do nedjelje Zagrebačkim velesajmom caruje hrvatska moda

Fashion hr (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
11.03.2011.
u 17:58

Petak ujutro bio je dan za protokol, pa su tako Fashion.hr industriju otvorili Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Igor Galaš, naš najgrađivaniji dizajner, ovih će dana ponovno put Kine. Tamo ga čeka novo natjecanje, ali i sigurna nagrada – proglašen je za najboljeg studenta koji se u proteklih dvadeset godina natjecao na tom prestižnom svjetskom modnom događaju.

Juraj Zigman ovih dana počinje raditi u HNK Rijeka – kostimografiju za operu Šuma Striborova... A prije svih tih ambicioznih planova njih će dvojica, ali i mnogi drugi istaknuti hrvatski kreatori na Dove Fashion.hr-u predstaviti svoje kolekcije za zimu 2012. No, čak i važniji od zbivanja na pisti ovog je puta sajam hrvatske mode, što ga je autor Fashion.hr-a Vinko Filipić organizirao u sklopu velikog projekta Fashion.hr industrija.

Kaput u elementima

Riječ je – ne više o inicijativi, već o konkretnoj akciji – u kojoj je povezao potentne kreatore s domaćom industrijom. Nastale su tako kolekcije koje će se u prodaji naći u ranu jesen ove godine, a koje se mogu vidjeti u sklopu sajma Fashion.hr industrija – na balkonu paviljona 5. Zagrebačkog velesajma, sve do nedjelje 13. ožujka (od 10 do 20 sati). Tako je već spomenuti Galaš za Arenu napravio sjajnu kolekciju vunenih kaputa, za koje se kragne ili kapuljače kupuju posebno. Zigman je radio dječje cipele za Bambi (sandale su izrađene do broja 38) i satove za Marli, Ivica Klarić je radio mušku kolekciju za Rio, a Zoran Mrvoš žensku, Robert Sever torbe za San Peter...

Popusti i više od 50 posto

No, oni nisu sami na sajmu. Tamo je čak 60 izložbenih mjesta, a na njima odjeća Branke Donassy, Envy Rooma, I-gli, Roberta Severa, Stjepana Čuke, Milene Rogulj, Igora Dobranića, Ivice Klarića, Sanje Jakupec... Neki je prodaju s popustom (od 20 do 50 posto), neki po maloprodajnim cijenama (minus 50 posto i još bez PDV-a)... Ukratko, ako volite i nosite hrvatsku modu Zagrebački velesajam je mjesto na kojemu morate biti u sljedeća tri dana. Cijena je ulaznice za sajam 20 kuna, a na revije u sklopu Dove Fashion.hr-a ulazi se samo s pozivnicama.

Petak ujutro bio je dan za protokol, pa su tako Fashion.hr industriju otvorili Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. I dok je Bandić demonstrirao svoje poznavanje svjetskih brendova i promašio temu jer poanta je bila u hrvatskoj modi, N. Vidošević je rekao kako je upravo ova teška godina idealna za novi početak. Ovoj akciji svakako držimo palčeve i “nosimo hrvatsko”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije