Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"hotel babylon"

Danira Gović: Baldrick iz ‘Crne guje’ osvojio me humorom

gović (1)
Foto: Hotel Babylon
1/5
20.01.2012.
u 10:00

– Bilo mu je drago kad sam mu rekla da je u Hrvatskoj jako popularan i da bi ga svi prepoznali i zaustavljali na ulici. Čak sam zamolila asistenta da mi omogući da se vozim u istom automobilu s Robinsonom na povratku kući sa seta.

Prikazivanje četvrte sezone hit serije “Hotel Babylon” prisjetilo je Daniru Gović na anegdote sa snimanja serije u kojoj je glumila sobaricu Tanju Mihajlovu.

Druženje s facama

– Gledala sam prvi nastavak na HTV-u i odmah sam se javila dragim kolegama s kojima sam glumila – pomalo nostalgično kaže Danira i dodaje:

– Snimanje “Hotela Babylon” iskustvo je koje se u profesionalnom smislu ne može mjeriti ni s čim. U seriji su gostovale brojne zvijezde poput Joan Collins, Paule Abdul, Kelly Osbourne. Četvrtu sezonu Danira pamti po druženju s Tonyjem Robinsonom, britanskim glumcem domaćoj publici poznatom po ulozi Baldricka u “Crnoj guji”.

– Bilo mu je drago kad sam mu rekla da je u Hrvatskoj jako popularan i da bi ga svi prepoznali i zaustavljali na ulici. Čak sam zamolila asistenta da mi omogući da se vozim u istom automobilu s Robinsonom na povratku kući sa seta, kako bih imala priliku još malo pročavrljati s njim – prisjetila se 38-godišnja glumica. Zbog recesije BBC je odlučio ne snimati petu sezonu. Daniri, rođenoj Šibenčanki, to je teško palo jer to je značilo kraj druženja s ekipom serije.

U britansku prijestolnicu došla je sredinom 90-ih da bi zaradila nešto novca čuvanjem djece. Nije ni slutila da će joj posao konobarice u londonskom National Theatreu odrediti životni put. Otkrivši glumački svijet, odlučila je upisati dramsku školu Arts Educational, a prve uloge zaredale su se kad je unajmila agenticu. Nakon gašenja “Hotela Babylon” odlučila je vratiti se u Hrvatsku. Ubrzo je dobila angažman u šibenskom kazalištu, a prošle godine razveselila se ulozi Tonke u seriji “Loza” čijom je produkcijom bila oduševljena, a posebno se razveselila kada je čula da se serija snima na njoj dragom otoku Zlarinu.

Sina čuvali djed i baka

– Bila mi je to prva uloga nakon rođenja sina Paška. Prihvatila sam je jer se snimala blizu Šibenika pa sam sina mogla ostaviti roditeljima na čuvanju, a nakon snimanja vraćala sam se s otoka u Šibenik– objašnjava Danira. Svidjelo joj se što su pripreme za “Lozu” bile detaljne, a ambijent autentičan.

– Oduševilo me što su lokalni ljudi bili statisti i time seriji dali posebno upečatljivu notu – kaže glumica.

Komentara 2

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:39 20.01.2012.

Baldrick: \"I have a cunning plan!\" Blackadder: \"As cunning as a fox who\'s just been appointed Professor of Cunning at Oxford University? \"

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
13:17 20.01.2012.

Baldrick, glumac moje mladosti. Lijepo ga se sjetiti. Drago mi je da je čuo za hrvatsku na tako zgodan način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije