Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zgodna i uspješna

Dajana Antonija Bebek: Važan je šarm, dečko ne mora biti Brad Pitt

dajana antonija bebek (1)
Foto: pixsell
1/3
19.02.2012.
u 14:54

Voditeljica HTV-ova Dnevnika u podne otkriva s kim izlazi i što joj je ispušni ventil, koji joj je bio najdraži novinarski zadatak i na što najradije troši novac

Razmišljajući koji fakultet upisati, HTV-ovka Dajana Antonija Bebek dvoumila se između novinarstva te povijesti i kroatologije. Iako je na kraju odlučila studirati povijest i kroatologiju, njezina sklonost prema novinarstvu nije se ugasila i tijekom cijelog studiranja radila je u medijima.

– Moj prvi novinarski posao bio je na OTV-u, nakon toga bila sam honorarac u dnevnim novinama, potom sam radila na internetskom portalu gdje sam bila urednica rubrike život – prepričava 29-godišnja voditeljica Dnevnika u podne. Malu pauzu od rada u medijima uzela je nakon što je diplomirala, ali ubrzo se prijavila za posao na HTV-u na kojem je u prošle četiri godine radila u gotovo svim emisijama mozaičnog i informativnog programa.


Život kao u skvotu

– Početak na HTV-u bio je u “Zagrebačkoj panorami”, a paralelno sam radila neke priloge za emisije “Treća dob” i “Normalan život”. Prvu priliku za javljanje uživo dobila sam u “Hrvatskoj uživo”. Petar Vlahov rekao mi je oko 15 sati da se za jedan sat moram javiti iz Vukovarske ulice, u kojoj je nastao kolaps zbog zbog puknuća vodovodne cijevi te da brzo nađem sugovornika iz Zagrebačkog holdinga. Kako se sve događalo iznenada, morala sam se šminkati dok smo se u kombiju vozili do Vukovarske. Sjećam se da sam bila presretna kad sam vidjela da mi je sugovornik došao – s osmijehom se prisjetila Dajana i dodala kako se sve brzo odigralo, zbog čega nije imala vremena za tremu. Taj osjećaj nije se pojavio ni kada je nedavno sjela u voditeljski stolac Dnevnika u podne jer je prije toga godinu dana vodila jutarnje vijesti koje su se prikazivale u “Dobro jutro, Hrvatska”.

– Pred kameru sjedam nakon što emisiju uredim s jednim od ‘’back’’ urednika koji su vrhunski profesionalci. Preko slušalice čujem ekipu u režiji koja “navigava” emitiranje. Nema treme, samo osjećaj odgovornosti – priča novinarka. Prijelaz iz pisanih medija pred TV kamere Dajani je bio pravo osvježenje jer za televizijske priloge nije morala toliko dočaravati situaciju ili atmosferu događaja koji bi pratila.

Istog dana kad je dobila ponudu za vođenje Dnevnika u podne potpisala je i papire za stambeni kredit. Pri kupnji stana, osim zatvaranja financijske konstrukcije, Dajana je imala još jedan važan kriterij.

– Bilo mi je važno da stan bude pokraj kina jer sam veliki filmofil i uz čitanje knjiga to mi je najveći ispušni ventil. Obožavam filmove gledati na velikom platnu – govori Dajana. Trenutačno je u fazi selidbe iz roditeljskog stana u zagrebačkom naselju Trnje u kojem je odrasla s tri godine mlađom sestrom, diplomiranom liječnicom s kojom često izlazi.

– Sestra mi ima otkvačenu ekipu liječnika s kojima često izlazim u Pepermint. Tamo je opuštena atmosfera u kojoj nema šminkera i pretenciozne ekipe.

Zbog poslovnih obveza i gripe voditeljica nije stigla kupiti namještaj za svoj stan pa u šali kaže da, kad dođe kući, ima dojam kao da je u skvotu jer jedino može sjesti na pod i buljiti u veliku fotografiju Beatlesa na zidu. Budući da voli slobodno vrijeme provoditi u kuhinji, jedva čeka da uredi taj dio svog doma kako bi prijateljima mogla pripremiti omiljena jela.


Estetske operacije

– Uvijek se držim recepta kada kuham. Moram priznati kako mi ni jednom ništa nije pošlo po zlu dok sam kuhala, čak mi je i pašticada, koju sam radila prema receptu moje bake, ispala odlično otprve – ponosna je na svoja kulinarska umijeća. Slasnim zalogajima zasad nije očarala pripadnika suprotnog spola i trenutačno uživa u statusu slobodne cure.

– Ne patim od izgleda, dečko mi ne mora biti poput Georgea Clooneya ili Brada Pitta. Padam na šarm, humor i pamet. Takvih nema puno. Nije mi važno ima li široka ramena, ružan nos ili kakve su mu boje oči – opisuje karakteristike koje je privlače kod muškaraca priznajući da je ponekad uz ovakav tempo posla teško održati vezu. To što trenutačno nije u vezi i što se dosad nije udala, kaže Dajana, njezin je odabir i slaže se s izjavom glumice Vanesse Paradis kako ne postoje srodne duše niti sudbinski susreti.

Dajanin stav je kako bi žene trebale starjeti dostojanstveno i pomoć estetskih kirurga ne bi trebale zatražiti prije ulaska u peto desetljeće.

– Nemam ništa protiv estetskih zahvata, ali nadam se da će me poslužiti genetika što dulje. Uvijek sam za takve pothvate ako će osnažiti nečije samopouzdanje – kaže Dajana. Kada je o modi riječ, voditeljica nije sklona sumanutu razbacivanju novca na krpice koje će se ili poderati ili uskoro izaći iz mode.

– Puno bolje je proputovati i nešto vidjeti, nego staviti kakvu torbu na sebe ili cipele jer na kraju je trajno bogatstvo ono što smo vidjeli i pohranili u sjećanje kao i susreti s ljudima koje ćemo pamtiti po onome što su rekli, a ne po odjeći koju su imali na sebi – objasnila je novinarka.

Mnoge njezine kolegice bile su sudionice showova “Ples sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju”, Dajana Antonija tu bi ponudu odbila, a evo i zašto:

– Antitalent sam kada je riječ o pjevanju. Išla sam u glazbenu školu na satove klavira, ali nisam bila muzikalna. Žao mi je zbog toga i voljela bi u nekom idućem životu imati lijep glas poput moje imenjakinje Diane Ross. Koji joj je prilog u ove četiri godine rada prirastao srcu, bilo joj je teško pitanje, ali jedno od dojmljivijih snimanja bilo je uoči dolaska pape Benedikta XVI.

– Vožnja helikopterom iznad katedrale i Jelačićeva trga bio je jedan od ljepših zadataka. U ovom poslu najviše volim neizvjesnost što, kad dođeš na posao, nikad ne znaš kako će ti radni dan završiti – kaže voditeljica koja bi željela jednog dana raditi u nekom od HTV-ovih dopisništva na engleskom govornom području.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije