Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri revijske večeri

CRO-A-PORTER: Avangarda koja meko skreće u ženstvenost

Cro A Porter (1)
Foto: Pixsell
1/5
08.10.2012.
u 19:35

Unatoč slavljeničkoj reviji boudoirke su razočarale, a Duo Andreja Bistričić i Maja Merlić prešle su na svijetlu stranu života i napustile tamne modele

Još se jednom pokazalo da je bivša austrougarska konjušnica, a danas art-centar Lauba, divan prostor za prezentaciju modne umjetnosti! Prvi krug revija Cro-a-Portera u Laubi podržao je dizajnerske ideje Julara, Madame Demode, Renate Svetić, dua Dioralop i Boudoire, Ivone Martinko, Jelene Aleksić, Etne Maar i Tomislava Bahorića.

Dečki došli na svoje

Odlične su muške kolekcije dali Bahorić i Aleksić. Prevladalo je ubojito crnilo, čemu je Bahorić dodao i morbidnu dimenziju koju su utjelovili manekeni ušiju obojenih u mrtvačko metalik srebro. Suvereno je crnim baratala Andrijana Subotić Pjajčik za svoj Etna Maar, čije su jakne spužvasto voluminoznih formi kontrast fino konstruiranim haljinama.

Mantra za iscjeljivanje

Boudoirke su, unatoč slavljeničkoj (dvadesetoj) reviji, razočarale recikliranjem sebe samih, naginjanjem k Pavlinu, i besmislenom inzistiranjem na zipovima koji su totalno uništili stražnji dio haljina. Razgalio je početni kolorizam kolekcije “Sažimanje” Renate Svetić iz čije se raznolikosti postupno “rodila” bijela, paučinasta vunena haljina Nova... Modele je pratio zvuk baladične mantre za iscjelivanje. Evoluirale su i Ivona Martinko, duo Dioralop i Madame Demode, koje su “skrenule” prema finim tanašnim haljinama i dozirano danoj prozirnoj plastici kao građi odjevnih objekata.

Humanitarnu su reviju u korist UNICEF-a pratile i lutkice koje su prema modelima izradili sami kreatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije