Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućno kino Clint

Clint je tužio tvrtku namještaja koja prodaje stolice Eastwood

eastwood
Reuters
08.04.2012.
u 17:29

Legendarni glumac i redatelj tužio je tvrtku namještaja koja bez njegova pristanka prodaje stolice i ostale artikle koristeći se njegovim imenom i fotografijama

Oskarovac Clint Eastwood tužio je vlasnike tvrtke namještaja Evofurniture i internetske stranice Inmod.com zbog nezakonitog korištenja njegova imena i prezimena u marketinške svrhe. Glumac i redatelj tužio je tvrtku koja je nezakonitim korištenjem njegovog identiteta željela privući pozornost na svoje proizvode pa, primjerice, prodaju stolice pod nazivom Eastwood.

Glumac je u tužbi podnesenoj na Vrhovnom sudu u Los Angelesu naveo da vlasnici tvrtke u svojim trgovinama koriste brojne marketinške reference pozivajući se na njegove filmove.

- Bilo da su vaši omiljeni filmovi vesterni iz 1970-ih ili drame iz 2000-ih trebate udobno mjesto da bi ih mogli gledati. Ako planirate pozvati prijatelje na maraton 'Dirty Harryja' onda vam treba nešto moderno kao što je kućno kino Clint 71 - jedna je od marketinških parola tvrtke dok u drugoj stoji: ''Kada ljudi dođu u vaš dom, kućno kino Clint 47 omogućuje Vam da vaša soba izgleda kao da živite u savršenom svijetu 'Djevojke od milijun dolara'.

Clint traži zabranu uporabe svog imena i svih ostalih obilježja te traži nepoznat iznos novca zbog povrede svojih prava.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
nemoguvise
09:49 09.04.2012.

Clint je legenda,to majstore, make my day.

MI
mihan
21:15 08.04.2012.

Siromah,Clint...sigurno u kreditima.!!??

JO
joshua
16:44 09.04.2012.

\"...tvrtku namještaja...\"? Nije dovoljno što novinari više ne pišu svoje tekstove već podmeću svoje prijevode tekstova ukradenih sa stranih portala; po novome ih sami više ni ne prevode - za to postoji Google Translate. Kako inače objasniti \"tvrtku namještaja\" (\"furniture company\"), ili \"Vam/vaša\"? Nepismeno i traljavo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije