Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Svedružić:

Cijeli sam život lokalni zgubidan, a sada sam i zagrebački fakin

davor
Igor Kralj
04.08.2011.
u 12:00

- Na Opatovini se uvijek nešto događa. Ljubo Kerekeš donio je nedavno odojka, a Ankica Dobrić napravila genijalan lovački gulaš. Jedan od najboljih tuluma na kojem sam bio posljednjih godina bio je rođendanski roštilj Zlatka Viteza.

Glumac zagrebačkog kazališta Komedija u novoj histrionskoj predstavi “Idu svati, mlade ni” igra Štefa Galaksiju, lokalnog zgubidana.

Jeste li ikada i sami bili lokalni zgubidan, zagrebački fakin?

– To mi je životna uloga. Cijeli sam život lokalni zgubidan, a zagrebački sam fakin samo posljednjih 15 godina. Prije sam bio sisački fakin.

Provode li Histrioni još uvijek noći na Opatovini u druženju, na tulumima?

– Družimo se i lijepo nam je, iako smo malo ostarjeli, a ove godine je i hladno, pa druženja nisu kao nekada. Na Opatovini se uvijek nešto događa. Ljubo Kerekeš donio je nedavno odojka, a Ankica Dobrić napravila genijalan lovački gulaš. Jedan od najboljih tuluma na kojem sam bio u posljednjih nekoliko godina bio je rođendanski roštilj Zlatka Viteza.

Pada li vam teško ljeto u Zagrebu?

– Ne, mislim da je Zagreb najljepši ljeti. Ima zanimljivih događanja, manje je ljudi, nema gužvi, Štros, Histrion, kafići... sve živi punim plućima.

Sunce, more i ljetni ‘'muving’' vam ne nedostaju?

– Nedostaju, ali to ću odraditi sredinom kolovoza kad s predstavom Ivice Mijačike “Bog, žurim, nazovi” Helena Minić, Pero Juričić i ja krenemo na ljetnu turneju. Baza nam je u Makarskoj iz koje jurimo po obali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije