Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. LIST i InteRMEDIA

Čak 18 dokumentaraca s temama iz suvremene hrvatske povijesti

dokumentarac (1)
Foto: Pixsell, Arhiva
1/5
18.05.2013.
u 10:00

– U filmu “Franjo Tuđman – privatno” donijet ćemo pogled u dosad nepoznati predsjednikov svijet: je li doista bio autokrat, što je volio jesti, što piti, kakve je filmove gledao,...

Trilogija o Udbi, filmovi o kontroverzijama desnice i ljevice, o masovnim zločinima komunističkog sustava poput Bleiburga, o Hrvatskoj kao zemlji stranih gospodara, o Hrvatima vladarima sportskih postolja, “Ivo Sanader - Moja istina”... tek su neke od čak 18 tema u nizu iz ciklusa političkih dokumentaraca u produkciji tvrtke Intermedia, koja će u suradnji s Večernjim listom u iduće tri godine stići pred gledatelje nacionalnih televizija i na kioske diljem zemlje.

Miljenko Manjkas, autor serijala u čijem su središtu teme iz suvremene hrvatske političke povijesti u razdoblju od kraja Drugog svjetskog rata sve do današnjih dana, otprije je poznat gledateljima HTV-a kao tvorac iznimno uspješne serije “Jugoslavenske tajne službe”.

- Tijekom snimanja i emitiranja tog serijala aktivirao nam se “okidač” da se u Hrvatskoj dosad nitko nije sustavno bavio političkim dokumentarcima. A gledanost je zaista bila rekordna: posljednjih pet epizoda veća i od središnjeg Dnevnika – otkriva Manjkas te dodaje kako će se u fokusu interesa njegova tima naći i kultna utakmica Dinamo – Crvena zvezda, ali i prvi hrvatski predsjednik.

– U filmu “Franjo Tuđman – privatno” donijet ćemo pogled u dosad nepoznati predsjednikov svijet: je li doista bio autokrat, što je volio jesti, što piti, kakve je filmove gledao, dok će ga sugovornici karakterizirati isključivo kroz osobni odnos s njim i kroz crtice iz života – otkriva autor ciklusa koji će obuhvatiti tisuće arhivskih audiosnimki i dokumenata, nikad viđenih fotografija i izjave desetaka autentičnih sugovornika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije