Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Whitney Houston

Lijes W. Houston iz crkve iznesen uz pjesmu "I will always love you"

Sebastien Loeb
Reuters
Autori: bs,
18.02.2012.
u 18:23

- Whitney ti si jedina žena koja nas je mogla sve ovdje okupiti danas. Whitney, danas je tvoj dan - rekao je pater Joe Carter

Ceremoniju je otvorio pastor Joe Carter, koji je rekao da su se svi okupili u crkvi New Hope Baptist Church kako bi slavili život Whitney Houston.

- Whitney ti si jedina žena koja nas je mogla sve ovdje okupiti danas. Whitney, danas je tvoj dan - rekao je.

Na velikom ekranu počele su se prikazivati slike iz života glazbene dive te njene fotografije s majkom Cissy Houston i kćerkom Bobbi Kristinom. Tada se na velikom ekranu pojavilo i pismo koje je Cissy posvetila svojoj preminuloj kćeri.

- Nikada ti to nisam rekla. Kada si se rodila Sveti Duh rekao mi je da nećeš biti dugo sa mnom. Sada zahvaljujem Bogu na prekrasnom cvijetu koji mi je dopustio da odgajam i volim tijekom 48 godina. Odmaraj u miru moja djevojčice - pisalo je u pismu koje je potpisano s 'mama'.

A svoj doprinos ceremoniji dao je i Kevin Costner koji je glumio s Whitney u sad već legendarnom filmu "Tjelohranitelj". Prisjetio se njihovih zajedničkih trenutaka vidno pokušavajući zadržati suze. To nije upjelo Aliciji Keys koja se rasplakala prije nego je dovršila izvedbu pjesme "Send me an Angel" koju je ona preimenovala u "Whitney is an Angel". Pjevačica je preminulu divu nazvala prekrasnim ljudskim bićem, a nakon što je otpjevala pjesmu pohrlila je u zagrljaj Whitneyinoj majci i kćeri.

Ray Watson je 11 godina bio Whitneyin tjelohranitelj, a u emotivnom govoru je istaknuo da je izgubio sestru, prijateljicu i šeficu. Stevie Wonder je također zapjevao i svojim dirljivim govorom i izvedbom pjesme "Ribbons in the Sky" izazvao ovacije.

Lijes s tijelom glazbene dive iznešen je na kraju ceremonije iz crkve uz zvuke njenog najvećeg hita "I will Always Love You".

U blizini crkve viđen je i njen bivši suprug Booby Brown, ali je nakon nekog vremena potjera s ceremonije. Ipak, vjeruje se da se vratio na početak ceremonije.

Lijes s tijelom pjevačice jutros je prevezen u crkvu New Hope Baptist Church u Newarku. Prema rasporedu, u podne po lokalnom vremenu treba početi služba koja neće biti klasičan sprovod već, kako je pisalo na pozivnicama za goste, 'služba odlaska kući'. 

U crkvi se očekuje oko 1500 ljudi. Svi su oni dobili pozivnicu sa slikom nasmiješene pokojne zvijezde iz ranih 1990-ih, vremena njene najveće slave, na kojoj je pisalo: S usrdnom zahvalnošću, obitelj Houston bila bi čast kada bi prisustvovali službi odlaska kući za Whitney Elizabeth Houston.

Na privatnom ispraćaju u crkvi trebali bi biti Elton John, Oprah Winfrey, Beyonce i Jay-Z, Aretha Franklin, Kevin Costner, Alicia Keys, R. Kelly, Dionne Warwick, Clive Davis, Bobby Brown, Bobbi Kristina i ostatak obitelji te mnogi drugi.

Pastor Joe Carter, koji će voditi službu, rekao je da će ispraćaj biti 'glazbena proslava života Whitney Houston'.

Sam ukop glazbene legende očekuje se u nedjelju, a pokopat će ju na lokalnom groblju, odmah pored groba njezinog oca.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Milkica
20:43 18.02.2012.

Odmaraj? Pa valjda odmaraj se (ili odmori se). Sramota.

MA
mare0801
07:07 19.02.2012.

i mene nepismenost nervira,ali ne moramo sad svaku sitnicu komentirati,milkica draga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije