Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gay je ok!

Bivši nogometaš Dinama ispričao se svojoj žrtvi homoseksualcu

8. kat
19.01.2012.
u 09:00

Miroslav Šarić u talk showu “8. kat” kroz suze tražio oprost od Gorana Hadžića kojeg je brutalno pretukao

Da nije sve trulo u ovoj državi u kojoj društvo nikako da postane imuno na virus homofobije pokazali su prekjučer sudionici, čini se antologijske emisije, HTV-ova talk showa "8. kat" – “Gay je ok”. Suočiti na malim ekranima žrtvu brutalnog premlaćivanja i njegova napadača koji je bio motiviran velikom mržnjom prema homoseksualcima i pritom čuti javnu ispriku te iste osobe velik je korak za aktere te potresne priče, ali i naše društvo koje je do jučer bilo bombardirano krvavim scenama govora mržnje prema istospolnim zajednicama. Dovoljno je sjetiti se gay parade u Splitu ovog proljeća.

Poželio mu uspjeh

Iznad toga izdigao se nekadašnji nogometaš Dinama 25-godišnji Miroslav Šarić javno se ispričavši svojoj žrtvi, bivšem hrvatskom branitelju Goranu Hadžiću kojega je zajedno s bratom brutalno pretukao 2010. zbog njegove homoseksualne orijentacije, zbog čega je osuđen na sedam mjeseci zatvora. Hadžić je završio u bolnici s razbijenim nosom, hematomima na licu te sedam šavova na usnici. Više dana bio je u bolnici na neurokirurgiji. No, ipak, bio je dovoljno velik, kaže urednica emisije Silvana Menđušić, da oprosti svom napadaču i pritom mu čak poželi uspješnu nogometnu karijeru. Šarić je u emisiju došao jer je za to, kaže, osjetio potrebu.

– Ispričavam se i iskreno mi je žao zbog svega što sam napravio. Bio sam pijan, ali to nikako nije opravdanje za sve ozljede koje sam vam nanio – riječi su Miroslava Šarića koje je uputio svojoj žrtvi pruživši Goranu suznih očiju ruku pomirenja.

Priznao nam je da mu je za taj čin trebalo mnogo hrabrosti. – Morao sam se ispričati čovjeku, morao sam to napraviti. Nije bilo lako, dugo sam skupljao hrabrost. Drago mi je da sam si olakšao dušu. Shvatio sam koju sam glupost napravio, bio bih glup da nisam – govori nam Miro te dodaje da je od obitelji i prijatelja dobio samo čestitke za lijepu gestu na koju se odvažio.

Heroj u svom kraju

Još ponosniji u cijeloj priči može biti samo Goran Hadžić, Šarićeva žrtva, koji je ispriku primio uvjeren da je ona došla iz srca.

– Znate, lijepo je biti dio nečega što mijenja kolektivnu svijest. Nije mi bilo teško oprostiti tom mladiću, drago mi je da sam to javno prvi napravio. Netko je to morao učiniti. I nakon emisije, kad su se kamere ugasile, prišao mi je i opet se ispričao. Plačući. Ako ga je i netko nagovorio da se dođe ispričati, nitko ga nije nagovorio da plače – rekao nam je Goran koji je u svojoj Novoj Gradiški, nakon emitirane emisije, prozvan herojem.

Svoje oduševljenje nije krila ni voditeljica "8. kata" Daniela Trbović.

– Napravili smo veliku stvar, jako sam sretna zbog toga. Hvala tim ljudima, njihovoj hrabrosti. Hvala Silvani bez koje se ovakvo što ne bi dogodilo.

Komentara 15

IM
Immanuell
09:28 19.01.2012.

Slučajno sam nabasao na sam početak te emisije i kad sam uhvatio temu, zanimalo me tko će sve doći, kako će publika reagirati itd.... Što se samog Šarića tiče, po njegovom ponašanju ne bih uopće rekao da mu je jako žao, prije bih rekao da glumi jer mu je trener poslije tog huliganskog ispada očito otkazao povjerenje i uvjetovao mu povratak javnom isprikom. Stoga je momak morao malo glumiti, moram reći vrlo loše, a o suzama naznačenim u tekstu nema ni \"s\". U sklopu loše glume, momak je valjda mislio da će se bolje gledati na ispriku ako povremeno za interviewa napravi pokret rukom ispod očiju hineći da nešto briše. Tvrdim da nije imao što brisati.

IV
ivicas
09:52 19.01.2012.

novinari nemaju pametnijeg posla ,znaci da imaju preveliku placu kad snimaju ovakve emisije

FE
Felicijen
16:49 19.01.2012.

Radi nekih bi ovu emisiju trebalo periodički ponavljati svako malo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije