Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajednička pjesma

Arsen Dedić: Duet s M. Kovačem možda zapjevaju i naša djeca

arsen
Foto: Pixsell
1/3
07.02.2013.
u 12:00

Upravo se ovih dana Arsen i Mišo pripremaju za ulazak u studio u kojem će snimiti pjesmu “Mi smo lišće s iste grane”. Trebalo je proći gotovo pola stoljeća da se sretnu te dvije šibenske legende, a čak su i iz iste ulice!

Kad je prije nekoliko godina pjevačka legenda Mišo Kovač izjavio: “U ovoj zemlji najviše cijenim Arsena Dedića, tipovi s akademija mogu mu čistiti cipele”, nije se dalo ni naslutiti da će ta dvojica glazbenih velikana snimiti duet.

Susret nakon pola stoljeća

Upravo se ovih dana Arsen i Mišo pripremaju za ulazak u studio u kojem će snimiti pjesmu “Mi smo lišće s iste grane”. Trebalo je proći gotovo pola stoljeća da se sretnu te dvije šibenske legende, a čak su i iz iste ulice!

 – Napisao sam stihove, glazbu i aranžman za pjesmu. Mišo i ja se o duetu već dugo dogovaramo, sugrađani smo, susjedi i uza sve svoje artističke različitosti imamo i puno šibenske sličnosti. Pristao sam napokon na to da snimimo zajedničku pjesmu, ali pritom ćemo obojica zadržati svatko svoju prirodu – otkriva nam Arsen. Čak je, nastavlja, razmišljao i savjetovao se sa suprugom Gabi Novak da u skladbu uvrste klape ili da uključe i djecu, Mišinu kćer Ivanu i njegova sina Matiju kada već, pjesnički objašnjava 74-godišnji Dedić, pjevaju o lišću s iste grane. O svom tri godine mlađem kolegi Kovaču kantautor ima samo lijepe riječi:

– Pratim Mišin rad, uvažavam ga i koliko god smo različiti kao glazbene pojave, u mnogočemu mi je blizak.

Ni Mišo nije propuštao hvaliti kolegu za kojeg je već u medijima izjavljivao:

Voli dati priznanje

– Arsen uopće ne spada u estradu jer danas, ako hoćete nekoga uvrijediti, recite mu da je pjevač ili da je najbolja pjesma ikada napisana na hrvatskom jeziku Dedićeva “Kuća pored mora”. Volim priznati nekome njegovu vrijednost – govorio je kralj estrade.

Nakon što dvojica karizmatika odrade posao u glazbenom studiju i naprave audiosnimke pjesme koja će, ne treba sumnjati, biti rado slušana i često puštana na radiostanicama, Dedić i Kovač planiraju snimiti i pripadajući videospot u, kako kaže Arsen, njihovu kraju.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria1
12:33 07.02.2013.

šta reći, svaka čast legendama. Arsen je rasni umjetnik, jedan od rijetkih na ovim prostorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije