Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Selidba u Istanbul

Anamarija Asanović: Jedva čekam naučiti turski, jako je romantičan

'18.10.2011., Zagreb - Konferencija za medije u Westgateu povodom ovogodisnjeg HTC Cro A Portera. Istom prilikom HTC je predstavio smartphone uredjaj HTC Rhyme. Anamarija Asanovic.  Photo: Davor Pukla
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/3
03.02.2013.
u 12:00

Splitska dizajnerica preselila se u Istanbul gdje će za jedan turski modni brend osmisliti razigranu modnu liniju za mlade.

Dok su Hrvatice očarane raskošnim nakitom kakav u seriji \"Sulejman Veličanstveni\" nose glavne junakinje i kupuju njegove replike, u Turskoj su zaluđeni našom modom, točnije dizajnom Anamarije Asanović.

Moja milanska veza

Splitska dizajnerica preselila se u Istanbul gdje će za jedan turski modni brend osmisliti razigranu modnu liniju za mlade.

– Još za vrijeme fakulteta u Milanu moja tadašnja cimerica Saida, Turkinja, pričala mi je o tekstilnoj tvornici koju vodi njezina obitelj. To je brend koji godinama uspješno djeluje na turskom tržištu, a mene su pozvali da im osmislim mladenačku i svježu podliniju – otkrila nam je Anamarija i dodala kako joj je to veliki izazov jer će raditi za masovnu proizvodnju. Užurbanost i vreva istanbulskih ulica i primamljivi mirisi turskih poslastica osvojili su je kao i tamošnji modni trendovi. Uvjerila se kako i današnja tamošnja moda nalikuje onoj iz povijesnih turskih serija.

– U Turskoj kič ima neku drugu dimenziju, onu pozitivnu. Nakit je raskošan i bogat kao u njihovim serijama i moda je inspirirana prošlošću. To mi se sviđa jer i sama volim stare marame, kaftane ili druge tradicionalne oprave s modernim ukrasima – kaže dizajnerica. Zahvaljujući društvenim mrežama, svakodnevno će biti u kontaktu s roditeljima i dečkom, košarkašem Zvonkom Buljanom koji igra u francuskom klubu Le Portelu, i prenositi im dojmove iz Istanbula.

Turski jezik je romantičan

– Grad ima čudesne građevine, a ljudi su jako simpatični i svi će vam pomoći izgubite li se negdje. No, nisam mogla ne primijetiti da je Istanbul pomalo prljav. Dizajnerica se sada privikava na novi stan, okolinu i posao, a uči i jezik.

– Naučila sam tek nekoliko izraza, ali mi je turski jako romantičan i uživam slušati ga i jedva čekam da ga i sama naučim govoriti – naglasila je.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar billybull
billybull
15:45 03.02.2013.

turski romantican? ovo prvi put cujem...s druge strane, svaka cast curi...treba ici "van", i pokupiti im perje....

LU
lucio2
11:15 04.02.2013.

Malo ona i izgleda turski, ovako garava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije