Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predozirala se?

Amy Winehouse (27) pronađena mrtva u svom stanu u Londonu

amy
Foto: Pixsell
1/13
23.07.2011.
u 18:48

Samo četiri dana prije smrti, nasmiješena Amy pridružila se svojem kumčetu Dionne Bromfield na pozornici festivala iTunes tijekom njezina nastupa. Bilo je to njeno zadnje pojavljivanje u javnosti.

Pjevačica koja se talentom, karizmom i najdubljim altom izdigla iznad svih glazbenika svoje generacije Amy Winehouse pronađena je mrtva u subotu u svom domu u Londonu.

Otac doznao u avionu

Policija je njezino beživotno tijelo pronašla u 15.54 sata po lokalnom vremenu, a okolnosti u kojima je 27-godišnja buntovnica preminula još nisu poznate. Zbog njezine dugogodišnje ovisnosti o alkoholu i drogama mnogi pretpostavljaju da je Amy umrla zbog predoziranja, no, prema izjavi glasnogovornika Scotland Yarda, autopsija koja bi trebala biti provedena danas ili u ponedjeljak otkrit će točan uzrok smrti mlade zvijezde. Ispred njenog stana u Londonu okupilo se mnoštvo ljudi koji joj odaju počast.

Amyn otac Mitch tragičnu vijest doznao je na letu za New York gdje je trebao nastupiti u jednom jazz klubu, ali nastup je odgodio i odmah se vratio u London. Njezin dečko, filmski redatelj Reg Traviss shrvan boli viđen je jučer popodne kako plače ispred kuće svoje prerano preminule djevojke.

Samo četiri dana prije smrti, nasmiješena Amy pridružila se svojem kumčetu Dionne Bromfield na pozornici festivala iTunes tijekom njezina nastupa. Bilo je to njeno zadnje pojavljivanje u javnosti. Pjevati nije željela, 14-godišnjakinji je podršku dala tek s nekoliko plesnih pokreta.

Upečatljiv crnački glas

Početkom mjeseca paparazzi su je uhvatili u šetnji Londonom, a njena zdrava pojava dala je naslutiti kako je shvatila da je nakon skandaloznog nastupa u Beogradu prije nepunih mjesec dana došla do samog ruba. Bila je toliko pijana da se nije mogla sjetiti riječi svojih pjesama zbog čega je 90 minuta mumljala da bi potom napustila pozornicu. Publika ju je izviždala, a Winehouse je otkazala cijelu europsku turneju kako bi se, po tko zna koji put, pokušala dovesti u red i karijeru opet postaviti na noge.

- Svi joj želimo pomoći da opet bude najbolja i dat ćemo joj koliko god treba vremena - izjavio je tada glasnogovornik.

Na žalost, vremena više nije bilo. Smrt je prekinula Amyn pokušaj da vrati staru slavu albumom na kojem je radila posljednje tri godine. Trebao je biti nastavak debi albuma iz 2006. “Back To Black”, prodanog u više milijuna primjeraka. Na njemu se našao i njezin najveći hit “Rehab”. Kada su ga prvi put čuli mnogi su mislili da ga pjeva crnkinja i iznenadili su se da taj kontraalt dolazi iz grla sićušne bjelkinje iz Velike Britanije. Kao da je predvidjela što će se dogoditi, Amyna majka Janis u intervjuu 2008. rekla je kako se ne bi čudila da njena kćer umre prerano.

- Već sam se pomirila s njenom smrću. Droga će je ubiti ako tako nastavi - prorekla je Janis Winehouse.

I Amy uz Kurta i Hendrixa u "Klubu 27"

Napustivši ovaj svijet u dobi od 27 godina Amy Winehouse pridružila se "Klubu 27", grupi iznimno talentiranih i utjecajnih rock glazbenika koji su umrli s 27: Brian Jones, Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain i drugi.

Pripadnici britanskog javnog života izrazili su šok i nevjericu zbog iznenadne smrti njihove velike zvijezde.

- Jako tužna vijest. Moje misli su s njezinom obitelji - napisala je na Twitteru bivša spajsica Emma Bunton.

- Tužne, tužne vijesti o Amy Winehouse. Veliki talent, izniman glas i tragična smrt, sućut njezinoj obitelji - riječi su Sarah Brown, supruge bivšeg britanskog premijera.

Komentara 195

OB
-obrisani-
21:00 23.07.2011.

roki balboa, brus li, tarzan...da ne nabrajam....to je sve bosansko maslo, sto u vojvodini, sto u dzamahiriji...krv nije voda.

UT
utatica
20:21 23.07.2011.

počivala u miru Božjem!

FA
Fal91
21:00 23.07.2011.

Žena umrla zbog problema s alkoholom a uz članak je zaljepljena reklama za alkoholno piće. Svaka vam čast.Izrabit čete i njezinu smrt!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije