Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuje ih Arena

Amerikanke su lude, tražile su da im se potpišemo na grudi

2cellos
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
13.05.2013.
u 17:34

Luka Šulić i Stjepan Hauser vratili su se sa svoje prve američke turneje i u Zračnoj luci Zagreb održali su promociju novog videospota netom nakon povratka iz SAD-a

 

Poslije mjesec dana tempa koji im je diktirao po jedan koncert gotovo svaki dan, 2Cellos vratili su se u ponedjeljak kući s američke turneje.


– Obišli smo gotovo cijelu Zemlju uzduž i poprijeko i bilo je baš ludo! Krenuli smo iz New Yorka pa preko New Jerseya, Kentuckyja, Pennsylvanije, Iowe, Illinoisa, Victorije, Teksasa, Minnesote išli prema Kaliforniji – kazuju pomalo umorni, ali sjajno raspoloženi čelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, koji su povratak u zagrebačkoj zračnoj luci Plesu iskoristili i za premijeru spota za pjesmu “Technical Difficulties” sa svojeg drugog albuma “In2ition”. Spot je snimljen prije dva mjeseca u Salzburgu i zbog njega su prvi put letjeli helikopterom. No aktualna je ipak netom okončana turneja pa su nastavili govoriti o njoj: – Već smo navikli da je američka publika najotkvačenija i najglasnija, ali da će ovaj put biti toliko ekstatična i da ćemo rasprodati tako velike dvorane, e tome se nismo nadali! Obožavateljice iz publike za svirke su se znale popeti na pozornicu i plesati oko nas! Pa to je bio pravi raspašoj! Nakon koncerata čekala bi nas kolona ljudi tražeći autogram. Potpisivanje je katkad trajati i više od dva sata. I nismo se potpisivali samo na papire ili postere, morali smo se potpisivati i svakojake dijelove tijela, pa i na čela i grudi... na sve po čemu se može pisati. Ma Amerikanke su lude, dobivali smo i svakakvih pisama, mailova pa i brojeva mobitela,...

Između nastupa uglavnom su putovali do sljedeće koncertne lokacije pa i nisu imali vremena za turističko razgledavanje.

– Tu i tamo bismo malo obišli grad, ali često uopće i ne znajući gdje se nalazimo i kuda hodamo! – smiju se dečki koji su održali 13 koncerata. S obzirom na to da su za njih zaduženi menadžeri Eltona Johna, i s njim su odradili nekoliko nastupa u sklopu showa “The Million Dollar piano”.


– Mjesec smo se dana s njim družili svako malo u Las Vegasu, a snimili smo skupa i nekoliko pjesama za njegov novi album koji izlazi u rujnu – kažu o suradnji s megapopularnim glazbenikom i o susretima s celebrityjima:

– U Vegasu smo se stalno susretali s poznatima. Svakodnevica nam je bila, šećući se hodnikom, proći pokraj Billa Clintona, Morgana Freemana, Johnnyja Deppa, Nicholasa Cagea... Svi su oni bili na našim koncertima.

Iako stalno u zvjezdanom društvu i okruženi luksuzom, vrlo su skromni, prije izlaska na pozornicu nemaju posebnih rituala. Kažu, izađu i razvale. No da bi izdržali ovakav tempo, imaju svoj način na koji se dovode u red. – Luka svaki dan vježba po fitness-programu Insanity, a ja hodam satima. Jednom sam u Londonu uz Temzu hodao 12 sati, pa mogu reći da sam prohodao London – otkriva Stjepan.


– Prekosutra idemo u Španjolsku, pa u London i onda na turneju po Kanadi. Nakon Kanade kreće turneja po Hrvatskoj! Najprije u Varaždin 1. lipnja, pa Osijek 2. lipnja, pulska Arena 3. srpnja, a Zadar 11. kolovoza! Pulskom koncertu se posebno veselim jer će to biti naš prvi nastup u mojem rodnom gradu. Kao klinjo sam sanjao da tamo nastupam! Vjerojatno ću tada prvi put u životu imati i tremu! Arena je jedan od najljepših ambijenata za koncert u cijelom svijetu! – kaže Stjepan Hauser.

>>Pogledajte: 2CELLOS poletjeli u nebo u novom videospotu!

>>2CELLOS uskoro u pulskoj Areni!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije