Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje u politici

Sandru Švaljek u svojim redovima želi i HNS

22.12.2014., Zagreb - Na 22. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba, zadnjoj u ovoj godini, najvaznija medju 28. tocaka dnevnog reda je odlucivanje o prijedlogu proracuna za nadolazecu godinu.  Sandra Svaljek.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
01.04.2015.
u 11:40

Nakon ostavke i najave povratka na Ekonomski institut i politički angažman

Kako je i najavila, bivša zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek aktivirala je mandat u Gradskoj skupštini. To nam je potvrdio i predsjednik mandatnog povjerenstva Ante Plazonić koji još nije vidio njezin zahtjev.

– Mogu to neslužbeno potvrditi. Sazvat ćemo sjednicu Mandatnog povjerenstva. Obično to radimo desetak dana uoči sjednice Skupštine, no vidjet ćemo kad ćemo riješiti ovaj zahtjev – kazao je Plazonić.

Medijska popularnost

S. Švaljek odlučila je dati ostavku na mjesto zamjenice jer joj je gradonačelnik Milan Bandić otkazao punomoć. Najavila je da će se vratiti na Ekonomski institut gdje je radila prije no što je ušla u politiku na Bandićevoj listi. I iako se, kao doktorica ekonomskih znanosti, profilirala kao stručna osoba i često naglašavala da nije političarka, mišljenje je promijenila dok je tijekom pet mjeseci obnašala dužnost gradonačelnika te je odlučila nastaviti političko djelovanje. S obzirom na medijsku popularnost koju je stekla dok je vodila grad, poželjna je i strankama.

Vezivali su je i uz SDP i uz HDZ, no sada iz HNS-a neslužbeno doznajemo da bi je rado vidjeli u svojim redovima. HNS ima samo dva zastupnika, nedostaje im jedan da osnuju klub. No ne trebaju savezništvo s njom ponajprije zbog kluba, već bi je rado vidjeli i kao zamjenicu njihove kandidatkinje za gradonačelnicu Anke Mrak-Taritaš. Do S. Švaljek jučer tijekom dana nismo uspjeli doći unatoč pozivima i porukama.

Tko će s njom u klub?

No među zastupnicima Skupštine priča se da će u Skupštini, gdje ju je zamjenjivao Mirsad Srebreniković, nastojati okupiti nekoliko ljudi s Liste Milana Bandića i osnovati klub nezavisnih zastupnika. Spominju se imena Ljubice Matijević Vrsaljko, Damira Jurinovića i Ante Dodiga, no Dodig je opovrgnuo takvo nagađanje.

– Ostajem u Klubu Milana Bandića – kazao je Dodig, a Lj. Matijević Vrsaljko i Jurinović nisu se javljali na telefon. Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin kazala je da od S. Švaljek očekuje da "sudjeluje u svim raspravama i da svoj doprinos za boljitak". Situaciju je komentirao i šef gradskog SDP-a.

- Ako mislite da će zbog toga biti političkih potresa u Skupštini, neće. Očekujem da će u tome bloku raditi svoj posao odgovorno. Trenutačno nema skupštinske većine, a špekulira se o formiranju novog kluba – kazao je Davor Bernardić.

Komentara 27

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
12:51 01.04.2015.

Samo ne u HNS!

OB
ObrenM
13:12 01.04.2015.

Sto se babi snilo,to se babi htilo.Cijelo vrijeme je koketirala sa opcijama boljim za nju,a sada pomalo cinjenice izlaze na javu.Neovisno o Bandicevoj krivnji trebala je biti barem neutralna,a ne mu prva zabiti cavao u lijes.Da nije dobila taj posao nitko za nju nebi cuo.Sto se tice njezinog dojma koji je nastojala ostaviti pred javnosti,uskoro ce se vidjeti njeno pravo lice.Sjetimo se lica Josipovica,nakon gubitka izbora ili Sanaderovog nakon odstupanja sa funkcije,Cehokovog za kojeg su obzirom na skromnost(vozio se na bicikli).Mislim,da nema niti jedne osobe koja je obnasala neku vecu funkciju,a da je ostala dosljedna svojim stavovima.

LA
LaVidaLoca
15:08 01.04.2015.

Bravo Sandra!!! Pametna ,jednostavna za razliku od Banditića i njegove svite.... koji " delaju" na sve strane.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije