Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.12.2010. u 12:00

Ovo ne doznajemo od WikiLeaksa, već od francuske diplomacije koja je požurila to dojaviti hrvatskoj.

Ivo Sanader pisao je Sarkozyju da je izložen političkom progonu. Ovo ne doznajemo od WikiLeaksa, već od francuske diplomacije koja je požurila to dojaviti hrvatskoj, a odatle je do medija malen korak.

Nismo na krivom putu jer idemo ravno u provaliju

Dijana Vican, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, izjavila je da “nismo na krivom putu” nakon što su objavljeni porazni rezultati istraživanja PISA 2009. po kojem je svaki peti hrvatski učenik polupismen, a čak i najbolji gimnazijalci lošiji su od prosječnog učenika u Kini ili Finskoj. Naši učenici ostvarili su lošije rezultate nego prije tri godine pa je nejasno zašto nadle??ni u “zemlji znanja” misle da “nismo na krivom putu”. Možda zatio što idemo ravno – u provaliju.

Mjesni odbor Zelovo šalje žalbu u Vatikan

Mate Vilić, župnik u Zelovu, protiv kojeg su mještani potpisali peticiju jer se, umjesto da služi mise, bavi stočarstvom i suši pršute, svoj je slučaj internacionalizirao. Kako piše Slobodna, župnik odbija premještaj iz Zelova pa je čak o tome tražio mišljenje rimske Kongregacije za kler. Kako je Kongregacija dala za pravo don Mati, sada Ilija Delaš, predsjednik MO Zelovo, sprema žalbu. “Žalit ćemo se u Vatikan” – odlučan je Delaš.

Zagrebačko sveučilište traži ‘stručnjake za visak’

Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu i priznati fizičar koji je prije samo dva tjedna potvrdio da je Rektorat angažirao radiestezista pri određivanju rasporeda sjedenja svojih zaposlenika, sada se priopćenjem ogradio od ovog bizarnog aranžmana. Usluge “stručnjaka za visak” platili su sami zaposlenici, a ne proračun Sveučilišta, vade se u Rektoratu, kao da je ključno pitanje tko je radiestezistu platio tisuću eura. Ako sveučilište koje treba raditi na obrazovanju i prosvjećivanju ljudi angažira “stručnjaka za visak”, čemu se trebamo nadati od ostalih? Hoće li Vlada angažirati astrologe da nas izvuku iz krize?

Komentara 2

CV
CENZURIRANO_VL
00:27 10.12.2010.

Prilično glup članak..

NO
northbound
11:51 10.12.2010.

A otkad ste vi novinari takvi veliki stručnjaci za znanost da se možete onak “Von Oben“ smijuljiti na spomen bioenergije, radiestezije il iastrologije. Da se malo bavite istraživačkim novinarstvom, ili da malo više znate o fizici, možda biste i saznali da se na dotične discipline u nekim zemljama na koje se volimo ugledati troše znatni novci i u vojnim i u civilnim ustanovama. Nije vam, znate, fizika polja i Milan Tarot jedno te isto. Ne branim nioti ne napanam nikoga, samo bih bio sretan da novine ne objavljuju poluinformacije. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?