Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIRSKA NOĆ ZA PAMĆENJE Unatoč preksinoćnjoj odgodi koncerta, popularni pjevač sinoć nastupio pred prepunim stadionom

S Thompsonom pjevalo 60.000 ljudi

sce-thompson-txt.jpg
Foto: Antonio Bronić
18.06.2007.
u 00:58

Otprilike 60 tisuća ljudi na Maksimiru palo je u trans kada se uz melodiju pjesme “Početak” na velikoj pozornici pojavio Thompson. Publika, za koju se činilo da je u svakoj pjesmi dosegnula vrhunac delirija, od početka do kraja koncerta probdjela je na nogama pjevajući sa svojim idolom stihove pjesama. Za njima nisu zaostajali ni gosti u počasnim Vip-ložama.

Nakon subotnje odgode koncerta zbog olujnog nevremena, mnogi su bili skeptici hoće li u nedjelju navečer Thompson napuniti Maksimir. Sudeći po registarskim oznakama automobila i autobusa, te transparentima na stadionu – od Mostara, Melbournea, Frankfurta, Dalmacije, Vukovara, Slavonije, mnogi su subotnji posjetitelji ostali u Zagrebu dočekavši veliki koncert u Maksimiru.

– I sjekire da padaju ne bi nas zaustavile da ponovno dođemo u Maksimir – kaže grupa Thompsonovih obožavatelja iz Udbine, predvođena fra Nediljkom Knezovićem. Sa sobom su donijeli i transparent od 10 metara, kao i 20-ak fanova iz Melbournea s natpisom: “Volimo Thompsona, Melbourne”. Na Thompsonovu repertoaru u Maksimiru podjednako su bile zastupljene pjesme s novog i hitovi sa starih albuma koje publika očito nije zaboravila.

– Hvala što ste došli. Nije nas Bog ostavio. Večeras ćemo otpjevati koncert koji smo pripremali mjesecima. Budimo ponosni i dostojanstveni. Hvala vam što cijenite i volite moje pjesme – rekao je Thompson posebno pozdravivši branitelje, invalide, obitelji poginulih heroja, generale i ostale goste. Pjevajući pjesmu “Neću izdat ja”, Thompson je jednim krakom pozornice duge 50-ak metara došao do sredine igrališta pjevajući zajedno s publikom, a kod pjesme “Moj dida i ja”, nebo nad Maksimirom obasjao je vatromet.

– Mene danas napadaju da smo fašisti, nacisti, a tako i sve vas koji ste ovdje, no mi to nismo. Mi smo hrvatski domoljubi. Poručujemo svima da postoje snovi kojih se nikada nećemo odreći jer ova je zemlja stvorena krvlju i znojem – istaknuo je Thompson uz veliko odobravanje publike koja je odgovorila: “U, boj, u boj, za narod svoj!

Teško je naći riječi za opisati atmosferu na maksimirskom koncertu. Oni koji nisu bili i to doživjeli, reći će da pretjerujemo, a oni koji su bili sudionici velikog spektakla, reći će da je to trebalo doživjeti. Zaista, organizatori Thompsonova koncerta prošlih tjedana nisu pričali bajke o organizaciji najvećeg spektakla, nego su uistinu na Maksimiru napravili atmosferu i ugođaj koji će se teško ponoviti u dogledno vrijeme.

Želite prijaviti greške?